Wat is Tamanu-Olie™

tamanu oil

Tamanu (Calophyllum inophyllum):
Lokaal worden alle delen van de boom, bladeren, schors, wortels,
medicinaal gebruikt in de geneeskunde.
Tamanu bezit de unieke capaciteit om nieuw weefsel te formeren,
gezonde huid te doen groeien en heelt wonden.


Als u last heeft van een lastige huidaandoening of u kent iemand die dat heeft, dan bent u een bijzonder natuurlijk product tegen gekomen die de moeite waard is om te proberen. 
Voldoende wetenschappelijke studies zijn gedaan in Europa, Japan, USA die Tamanu-Olie (de authentieke Tamanu-Olie) in de categorie super-olie plaatsen. Deze olie heeft het unieke vermogen om de vorming van nieuwe huidweefsel te bevorderen met haar ontstekingsremmende, antibacteriële eigenschappen.

Tamanu-olie, ook wel Foraha-olie en het groen goud genoemd, wordt geperst uit de fruitkern van de Calophyllum inophyllum plant, beter bekend als de Tamanu-notenboom. De plant krijgt zijn naam van het Latijnse dat 'mooi blad' betekent, vandaar een andere populaire bijnaam voor de eeuwenoude remedie: Beauty Leaf Oil.

In de traditionele medicinale praktijken van de eilanden in de Stille Oceaan wordt Tamanu-olie eeuwenlang gebruikt om verschillende huidaandoeningen, zelfs infectieuze, te kalmeren en effectief te elimineren. Het werd plaatselijk aangebracht om schaafwonden, snijwonden, brandwonden en zonnebrand, blaren, littekens, steken en beten, droge huid, psoriasis, acne, eczeem en zweren te kalmeren. Het wordt traditioneel ook gebruikt om lichaams- en voetgeuren en zenuwirritatie aan te pakken.

 

 Tamanu ( Calophyllum inophyllum )

Tamanu : Authentic Skin Care


De huid en haar verzorging voordelen van Tamanu Olie™ mag niet worden onderschat.
Wij krijgen nog altijd de vraag: 

► Wat is Tamanu-Olie™ ? "Of" 
► Wat doet Tamanu-Olie™ voor de huid van mij of mijn dier ? '
► En kan ik Tamanu-Olie ook toepassen wanneer ik acne heb, of galbulten of een vettige huid en ook op mijn hoofdhuid. Ja en ook op plekken waar wij allen niet graag over praten. De anus bij huidirritatie, maar ook kleine brandwondjes en zoveel meer voordelen geeft deze bijzondere Tamanu Olie.

Tamanu-Olie™ geeft niet alleen een gezonde glossy effect op huid en haar.
Deze olie is eeuwig gebruikt als natuurlijke ontstekingsremmer. 
1 druppel Tamanu-Olie™ volstaat voor dagelijkse verzorging.

Wat is Tamanu-Olie ? Tamanu-Olie is een meer dan een beauty olie. 
Duizenden jaren geleden vonden de oorspronkelijke bewoners van de Pacific dichtbij de oceaan een boom met noten. Zij ontdekten al snel dat de noten uit de boom een speciale olie bevatte die ze gebruikten om hun huid te beschermen tegen de hete zon, vochtigheid, zeewind, maar ook bij kleine wondjes. Het herstel is ongekend.

Er is een zeer kleine voorraad Tamanu-olie in de wereld doordat het slechts op zo'n klein gebied verkregen kan worden.
Er is maar liefst 100 kilogram(de volledige oogst van 1 boom per jaar) Tamanu-fruit nodig
om slechts 5 kilogram Tamanu-Olie™ te maken.

Tamanu-Olie™ is de meest effectieve, huid herstellende olie welke de natuur ons biedt voor uitwendig gebruik.
Tamanu olie wordt geproduceerd uit vruchten (noten) van Tamanu-bomen.
De olie is 100% natuurlijk, vrij van chemicaliën en 0% kunstmatige toevoegingen.
Tamanu-Olie™ is alleen bewezen effectief wanneer deze onverdund is.
Tamanu-Olie™ maakt de huid NIET vettig.
Het maakt de huid droger en is effectief op littekens en wondjes. 

Pure Tamanu-Olie™ bevat polyfenolen, deze w
erken ontstekingsremmend
en hebben een anticarcinogene werking.

Tamanu-Olie™ wordt van oudsher al gebruikt voor acne littekens, de behandeling van psoriasis, eczeem, beschadigde huid, beschadigd haar, de olie wordt gebruikt als bestanddeel in anti-aging cosmetica producten, de olie wordt ook gebruikt voor zonnebrand, kleine wonden en meer.

Pure onverdunde Tamanu-Olie™ wordt van origine vervaardigd op eilanden in Oceanië, en is afkomstig van Tamanu bomen welke groeien in het warme kustgebied. Tamanu-bomen groeien dicht bij de kust.
Tamanu bomen zijn tolerant ten opzichte van wind, zout, korte periodes van overstromingen
en geven de voorkeur aan volle zon. Deze bomen produceren dan ook de allerbeste kwaliteit onverdunde Tamanu Olie™.

 De werking van Tamanu-Olie™ volgens volksgeneeskunde
Tamanu-Olie™ is nog altijd gewaardeerd door locals, de originele bevat van nature antioxidanten en antimicrobiële activiteiten. Eén van de bestanddelen in de pure authentieke Tamanu Olie is Calophyllolide. Wat is Calophyllolide ? Dit blijkt ontstekingsremmend te zijn. Ook andere bestanddelen welke wij onderzocht hebben van de originele Tamanu olie blijken antibacterieel te werken. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat Tamanu-olie van oudsher al toegepast wordt bij o.a. acne (ook bij acne), eczeem, littekens, schaaf wondjes, luieruitslag, geïrriteerde hoofdhuid, schilfers. De originele Tamanu-Olie is rijk aan olie- en linoleen vetzuren, deze stoffen bevochtigen de huid en verzachten de huid. Hetgeen de olie nog meer bijzonder maakt is dat Tamanu-Olie™ de huid niet vettig maakt en enkel 1 druppel volstaat voor de dagelijkse verzorging. U merkt vanzelf dat uw huid voldoende olie heeft opgenomen. Het kan zijn dat u in het begin meer olie nodig heeft voor uw huid.
 
De menselijke huid is het grootste orgaan van ons orgaan systeem. Ernstig beschadigde huid zal zichzelf proberen te genezen door de vorming van littekenweefsel. Dit gaat vaak gepaard met verkleuring en pigmentatie. Tamanu-Olie™ verhoogd het genezingsproces effectief door diep in het onderliggende bindweefsel van de huid te penetreren en bevordert de groei van nieuw huidweefsel. Van oudsher wordt de olie ook gebruikt voor reumatische aandoeningen, bij ontstekingen en bevordert het genezen van littekens. Ook wordt de olie plaatselijk op de nek toegepast bij dreigende keelpijn. Medisch onderzoek heeft aangetoond dat onverdunde Authentieke Tamanu olie antibacteriële en antivirale eigenschappen bevat, tevens bevordert het de vorming van nieuw weefsel en cel genezing.
  KIJK UIT BIJ DE AANKOOP VAN TAMANU OLIE:

Kijk uit bij de aankoop van Tamanu-Olie. Blijf weg van zwarte gekleurde, neon geel soorten Tamanu-Olie. Dit type olie wordt vaak ook relatief laag aangeboden. Helaas is er nog teveel rommelolie afkomstig uit verschillende landen, die gewoon de originele Tamanu-Olie claimen. Zwarte Tamanu Olie bijvoorbeeld, de kleur is voor ons verklaarbaar omdat er maar 1 type proces is waarbij dit niet gebeurt. Vaak worden de Tamanu Noten in het vuur gegooid om het proces te versnellen en daarbij komen de verkeerde stoffen vrij.  Er is maar 1 specifieke manier om de olie uit deze speciale  noten te krijgen. Elk ander proces vermindert zijn bijzondere natuurlijke eigenschappen. En dat is zonde.
Hetzelfde geldt voor de neon gelige Tamanu-Olie die ofwel met een goedkope dragerolie verdund is, of in sommige gevallen is er een chemisch proces bij betrokken.  Uiteraard kan de olie een lichtere kleur krijgen, maar deze olie soorten zijn betrokken bij een chemisch proces waarbij alle natuurlijke componenten geheel of gedeeltelijk verdwijnen en daardoor minder effectief zal zijn.  De originele Tamanu-Olie wordt al van oudsher geclaimd als bewezen effectief door locale medici.
Het is moeilijk om het verschil te begrijpen wanneer u een goedkopere soort Tamanu-Olie koopt, maar als u zelf of iemand kent met huidproblemen dan is het van belang de originele Tamanu Olie toe te passen. De originele Tamanu-Olie is in bezit van Tamanu-Europe.   Authenticiteit en zuiverheid blijft gehandhaafd tijdens het gehele proces.
Alle ingrediënten worden onderworpen aan een strenge kwaliteitscontrole en getest door middel van GCMS en voorzien van een COA. 

Tamanu-Europe heeft de originele Tamanu-Olie in haar bezit. Diverse onderzoeken zijn gedaan in ons lab naar verschillende soorten Tamanu Bomen en vruchten wereldwijd. Enkel de originele Tamanu-Olie bevat van nature antioxidanten en antimicrobiële activiteiten.  Hetgeen de olie nog meer bijzonder maakt is dat Tamanu-Olie de huid niet vettig maakt en enkele druppels volstaat voor de dagelijkse verzorging.
Toepassing voor ondersteuning bij o.a.:
• Uitslag  • Droge, schrale huid • Spieren • Littekens • Beschadigde huid • Beschadigd haar
• UV Bescherming • Muggenbult  • Wondjes  • Eczeem • Luieruitslag • Dieren
Gebruik: • kamertemperatuur 21°C • enkele druppels volstaat

De originele Tamanu-Olie™ is geen standaard cosmetica product, het ruikt aards - een natuurlijke hout of noot achtige geur,
de kleur is getint "groen/goud geel", dik van consistentie (temperatuurafhankelijk). Een paar druppels olie slinkt snel in de huid en in het haar.
De olie resulteert in een zachter aanzien van de huid.
Er zijn vele soorten en onverdunde Tamanu-Olie in de markt welke beweren de beste te zijn, 100% natuurlijk en origineel.
Er zijn inmiddels steeds meer Tamanu-Olie soorten verkrijgbaar. De een is zwart/groen, de ander neon geel, verschil in consistentie of niet 100% puur, aangelengd met een andere olie soort.   
De enige originele pure Tamanu-Olie heeft zijn oorsprong uit de Pacific. Maar ook in de Pacific en tropisch Azië  zijn er vele andere Tamanu soorten, deze Tamanu is niet van het soort bomen welke in de kustgebieden groeien en heeft niet de helende eigenschappen zoals de echte Tamanu-Olie™. Studies hebben aangetoond dat de olie afkomstig uit de eilanden Oceanië de beste stam Tamanu Olie™ in de wereld produceert met zijn helende eigenschappen welke uiterst krachtig zijn.
In ons onderzoekslaboratorium wordt elke batch op zuiverheid geanalyseerd.

Lees meer op Wikipedia:
http://en.wikipedia.org/wiki/Tamanu_oil

Tamanu-Olie ™ is een natuurlijk ondersteunende olie. Huidgenezing, antineuralgische, ontstekingsremmende, antimicrobiële, antibioticum en antioxiderende eigenschappen zijn enkele eigenschappen welke genoemd worden. Het wordt geperst uit noten van de Calophyllum inophyllum Boom.

 

 

Ervaar het verschil met onze unieke VolcanicEarth behandelingen - 100% natuurlijke ingrediënten
Natural Facial Skin Care for Common Skin Conditions
Tamanu : Natuurlijk effect