Ngali Olie, Nangai, Canarium indicum
Ngali

Ngali Olie

Ngali Olie wordt zeer gewaardeerd in de beauty branche.

Ngali Olie wordt zeer gewaardeerd in de beauty branche.
Van oudsher al toegepast en erg gewaardeerd om de volgende eigenschappen.
• kalmerend
• ontspannend
• verlichting van spierpijn
• ideaal als massage olie
• huidverzorgingsproducten

Ngali Olie wordt geproduceerd uit Ngali noten. Na de oogst wordt de buitenste vruchtvlees verwijdert
en een aantal dagen op natuurlijke wijze gedroogd in de schil. Daarna wordt de schil verwijdert en wordt de noot nog een aantal dagen gedroogd.

De Melanesische bevolking past deze olie nog altijd toe:
• antibacterieel
• ontstekingsremmend
• trekt goed in de huid
• verzacht
• voorkomt infecties
• acne, eczeem
• toegepast in helende zalven