► Werkzaamheid

Werkzaamheid Tamanu :

Lokaal worden alle delen van de boom, bladeren, schors, wortels, enz. medicinaal gebruikt in de volksgeneeskunde.
Tamanu bezit de unieke capaciteit om nieuw weefsel te formeren,
(cicatrisatie) gezonde huid te doen groeien en werkt wondhelend.

√  Tamanu Olie™ heeft verschillende eigenschappen: 
    • antiseptisch
    • antiparasitair
    • antibacterieel
    • antifungal
    • huid herstellend
    • huid verzachtend.
    • bevordert de groei van gezonde huid
    • bevordert de aanmaak van nieuw weefsel
    • en is goed voor aders en haarvaten.

√  Tamanu Olie™ wordt van oudsher al ingezet bij o.a.
    - blaas infecties
    - ontstekingen van de urinewegen
    - geïnfecteerde wonden
    - abcessen
    - bulten
    - conjunctivitis
    - difterie
    - brandwonden
    - geïnfecteerde brandwonden
    - jeuk
    - anus jeuk
    - ringworm
    - athleet voet

Tamanu Olie schijnt een bijzondere positieve werking te hebben in het verminderen van littekens.
Ook dit hebben wij getest met een aantal proefpersonen welke een litteken op de rug hebben.
De vermindering is na een paar weken al zichtbaar.
Tamanu Olie wordt van oudsher al ingezet bij reumatische pijnen, maar denk ook aan ischias, of pijnlijke gewrichten door overbelasting of beginnende reuma, Tamanu Olie wordt vaak ingezet bij spierpijn vanwege de pijnstillende kwaliteiten.
Verder:wordt Tamanu Olie vooral ingezet bij wondhelend - een klein wondje ontstaat al snel.
1 druppel volstaat om de huid te herstellen. Ook te gebruiken bij zweren, korstjes genezen sneller, lichte verbrandingen, maar ook na bestraling van de huid, en wie heeft geen last van anale fistels, - kloven,  Tamanu Olie is tevens inzetbaar bij spataderzweren, droge huid, bij herpes, doorligwonden, postoperatieve wonden, gebarsten huid op handen en voeten, en onlangs hebben wij een groep getest met psoriasis, ook zij hebben baat bij pure Tamanu Olie.
Tamanu Olie inzetten bij eczeem, na ontharing, bij tepelkloven, pijnstillend en ontstekingwerend bij gordelroos.

Werkzame bestanddelen Tamanu: 
Palmitinezuur, Verzadigde vetzuren, Stearinezuur, Linolzuur, Oliezuur, Linoleenzuur.
Bovendien:
fosfolipiden, glycolipiden, triglyceriden, xanthonen (antibiotische werking), calphyllolide en calophyllumzuren (ontstekingremmend). Tamanu werkt als natuurlijke antioxidant op de huid en is daardoor beschermend voor onze huidcellen. De coumarine, xanthonen in de olie zijn natuurlijke antioxidanten.

Wij willen u graag bewust maken van de soms zeer ernstige gevolgen van het gebruik
van chemische producten op uw huid en de nadelige effecten op korte en lange termijn
waarbij het oogt dat uw huid er beter uit ziet dan ooit.


U heeft de keus om op natuurlijke wijze een gezond, mooie huid te krijgen.

In de Pacific wordt de olie lokaal toegepast op verschillende kwalen zoals schaafwonden, snijwonden, schrammen, brandwonden, insectenbeten en steken, acne en acne littekens, psoriasis, diabetische zweren, anale kloven, zonnebrand, droge of schilferige huid te behandelen, blaren, eczeem, herpes zweren, en aan de voet en lichaamsgeur te verminderen. De olie is ook toepasbaar bij keelpijn door deze licht op de nek aan te brengen.  De olie wordt gewaardeerd om de analgetische en pijnstillende eigenschappen en is gebruikt om neuralgie, reuma en ischias behandelen. De olie wordt gebruikt in traditionele Chinese geneeskunde reuma, huidinfecties, wonden, melaats, pijn, en ontsteking. [1,2,3,4]
Bibliography
1. Kilham C. Tamanu oil. A tropical topical remedy. HerbalGram . 2004;63:26-31.
2. Ali MS, Mahmud S, Perveen S, Ahmad VU, Rizwani GH. Epimers from the leaves of Calophyllum inophyllum . Phytochemistry . 1999;50:1385-1389.
3. Dweck AC, Meadows T. Tamanu (Calophyllum inophyllum)-the African, Asian, Polynesian and Pacific panacea. Int J Cosmet Sci.2002;24:341-348.
4. Shen YC, Hung MC, Wang LT, Chen CY. Inocalophyllins A, B and their methyl esters from the seeds of Calophyllum inophyllum . Chem Pharm Bull (Tokyo). 2003;51:802-806.

Traditionele Tamanu olie