Interview met VolcanicEarth

hoc_black_300x300

Bij Volcanic Earth is hun missie duidelijk: het leveren van de beste huidproducten die bewezen effectief zijn.

Wat maakt hen uniek? House of Coco ging mee om meer te weten te komen ...

When did you launch the brand and what was the reason behind it?
Het merk verkoopt al over de hele wereld. We lanceerden het merk in Europa in 2015. Ik begon met onderzoek op het moment dat ik op de hoogte was van huidverzorgingsproducten die al heel jong was. Ik was altijd geïnteresseerd in biochemie. Ik heb jaren gestudeerd op allerhande producten / merken, onderzocht de ingrediënten en de voordelen van elk ingrediënt.


Why Volcanic Earth ?

Het verhaal achter de authentieke ingrediënten (back to basics, the nature) en de mensen die ervan profiteren (locals). De basisingrediënten bevinden zich op eilanden in de Stille Zuidzee. Elke aankoop van een product helpt rechtstreeks het eiland Oceania, mensen in de Stille Zuidzee, om de armoede te verlichten.
Dit geeft veel voldoening, samen met het bewezen effect voor veel voorkomende huidaandoeningen.
Geschikt voor alle huidtypen: normale huid, droge huid, vette huid, gecombineerde huid
Basisstoffen voor de vulkanische aarde:
√ 100% pure Tamanu Oil ™ √ 100% pure kokosolie √ 100% vulkanische as
Onze missie: een verschil maken voor de gezondheid van mensen en de planeet.

Whats your background?
Scientist

How many people are involved in the company and what are their roles?
Our company is located in Europe, we have a joint venture in South Pacific. The number of people who are involved in Volcanic Earth is > 190 persons which includes island people, scientist in Europe, production, distributors. 


If you could start over with the business, would you do anything differently?
No, I am a perfectionist. I investigate each detail until I am convinced it’s right. So I would not do anything differently if I could start over the business. 


What is the hardest challenge you have faced since you started the company?

iDe eindgebruikers overtuigen. We leven in een wereld met populaire merken, deze merken nemen onze denkwijze over, zelfs als de ingrediënten niet zo effectief zijn, kopen eindgebruikers ze nog steeds omdat ze in het populaire merk geloven. In de wereld van vandaag zien we producten die chemicaliën bevatten, kunstmatige toevoegingen. De vraag is of ze gezond zijn.

where do you plan on taking the brand?
De ingrediënten zijn bewezen effectief en zorgvuldig geanalyseerd. Tamanu Oil wordt bijvoorbeeld geanalyseerd met een gaschromatografie massaspectrometrie voor zuiverheid en voorzien van een certificaat van analyse. De natuur heeft zoveel te bieden. Zoals de vulkanische as; Vulkanische as is de natuurlijke genezer van de natuur voor een droge en beschadigde huid. Deze zeer populaire behandeling viert de vele voordelen van het rijke minerale gehalte van natuurlijke vulkaanassen en kleien. De as wordt verzameld uit de actiefste vulkanen ter wereld. Speciale teams verzamelen de as in bulk. Niet iedereen kan of mag deze as van dit eiland verzamelen vanwege landrechten.
We willen ons merk Volcanic Earth Tamanu Oil meenemen naar veterinaire klinieken; Dieren, zoals mensen, kunnen last hebben van reuma, wonden, littekens, aangetrokken spieren, verstuikingen of algemene ontstekingen.

 To date, what has been the highlight since launching?
The moment our products are used, people are surprised of the short and long-term effects. The feeling on their skin is amazing. Tamanu Oil for example does not make your skin oily and is effective for people who suffer acne. All products have their authenticity. This, for me personally, is the highlight since launching and it still is.


Which city do you feel most at home in, London, Paris or New York?

Sorry, I have no specific city where I feel most at home. I travel a lot and every city/country has its own special characteristics. 


Three beauty products you can’t leave the house without?

Skin Moisturiser (Volcanic Earth), Hand Cream with Frangipani (Volcanic Earth) and the pure Tamanu Oil (Volcanic Earth) for both skin and hair.


Best thing about London to you?
The style of people and the buildings


Statement shoe or statement bag?
For me it’s statement hair. I am not a woman that has many different shoes or bags..


If you had to, what piece of clothing from your wardrobe would you wear everyday?
I have no answer to this specific question.

Clothes we wear can send powerful signals. I think it does not matter what clothes you  wear. If you are comfortable in it then you will have a natural strong appearance.


Best place for a coffee?

At home, I have my own coffee bean flavour with special filtered water and of course a good coffee machine.


Most memorable piece of advice given to you?
Ik geef altijd advies aan andere mensen. Mensen om me heen zijn erg belangrijk voor me. Samen werken, mensen de kans geven zich te ontwikkelen en hun eigen mening te hebben. Daarnaast luister ik altijd naar de 'stem' in mij, dit is mijn memorabele stukje advies waar ik niet naar luisterde toen ik jonger was. Het is een gevoel dat je naar binnen krijgt en het is erg sterk.


Guilty pleasure?

No guilty pleasure.


If you could spent 24 hours in anywhere in the world, where would it be?
Ik had liever de vraag wat je zou willen doen als je iets in de wereld kunt veranderen. Ik zou een apparaat maken waarmee je allerlei ziektes kunt beheersen en genezen. Mensen zijn sterk en samen (in goede gezondheid) kunnen we alles bereiken.

In future, how do you plan on expanding the company?
Volcanic Earth ingredients worden geleverd aan cosmetic, dermatological and the wellness industry.
We zullen ons merk uitbreiden in verschillende markten, samen met ons team. Fair trade natuurlijke huidverzorgingsproducten is meer dan alleen een natuurlijk huidverzorgingsproduct. Het verhaal erachter, de bewezen effecten, de authentieke ingrediënten zijn uniek. Een verhaal om te delen.

 

Find out more…

 

► Where do these ingredients come from?
De basisingrediënten komen van eilanden in Oceanië,  samen met ons eigen onderzoeksinstituut kunnen we elk ingrediënt onderzoeken.
Onderzoeken wat de effecten zijn op onze huid. De basisingrediënten zijn traditioneel bewezen effectief.
Vulkanische as wordt verzameld door een speciaal team waar landrecht nog steeds actief is op dit eiland.
Deze locatie is adembenemend en niet voor iedereen toegankelijk vanwege de gevaren. Vulkaanas komt uit de mond van de vulkaan.
Tamanu Olie, puur het meest effectief, echter, het proces en het type Tamanu is cruciaal.
Dat is een van de redenen waarom de originele Tamanu-olie zeer geprezen en relatief duurder is.
Een paar druppels is voldoende voor de dagelijkse verzorging van de huid, vergeet niet de hoofdhuid van je haar of andere delen van het lichaam.
Tamanu Olie is ook zeer geschikt voor de meest intieme delen. Iedereen kan na het toiletgebruik problemen rond zijn anus krijgen.
De huid rond de anus is erg dun en kan gemakkelijk worden beschadigd. Tamanuoil kan gemakkelijk worden gecombineerd met kokosolie en is ideaal als massageolie.
Coconutoil is een effectieve huidbevochtiger en is geschikt voor alle huidtypes. Maar welke is de beste? Onze VolcanicEarth Coconut is 100% DME-verwerkt.
Er zijn zoveel meer voordelen te vermelden bij het gebruik van pure VolcanicEarth Tamanu Oil, VolcanicEarth Coconutoil, VolcanicEarth Volcanicash.
Dat is de reden waarom we schoonheidinstituten, wellnessresorts, proesthetische klinieken, paardenklinieken, resorts, dierenklinieken, dierenverzorging, barbersalon, barbershops, apotheken, kappers en nog veel meer aanmoedigen om hun eigen authentieke producten te ontwikkelen. We moedigen dit aan. Vraag naar de mogelijkheden.

 
 
  

► What happens when your purchasing a VolcanicEarth product:
Elke aankoop van een VolcanicEarth-product helpt mensen op de eilanden in Oceanië rechtstreeks om armoede te verlichten. Wij stellen de mens en de natuur centraal.
Maar ook de dieren. Bij de aankoop van 15 ml Tamanu-olie, wordt een bepaald bedrag gedoneerd aan Stichting Dierenlot.
Het exacte bedrag is te lezen op deze website: https://www.dier.nu/help-dieren-in-nood/ondernemers-enlotlot/ondernemers-dierenlot/
Elk VolcanicEarth-ingrediënt is individueel getest om overgevoeligheid of enige vorm van irritatie van de huid te voorkomen.
Met als doel het herstellen en ondersteunen van de natuurlijke beschermlaag.
Tijdens de ontwikkeling werd extra aandacht besteed aan het gebruik in verschillende vormen van huidziekten, bijvoorbeeld eczeem, maar ook allergische reacties, huidirritaties.
VolcanicEarth-producten zijn vrij van: alcohol, parabenen, parfum, kunstmatige additieven, siliconen, CAPB (Cocamidopropyl-betaine).
Geschikt voor mannen en vrouwen van alle leeftijden en geschikt voor alle huidtypen:
normale huid, droge huid, vette huid, gemengde huid.

Website: www.volcanicearth.eu
Website: www.volcanicearth.nl
Website: www.volcanicearth.de
Website: www.volcanicearth.be
Website: www.volcanicearth.se
Website: 
www.tamanu.nl
Twitter
Facebook