Ingrediënten

6548429_s_
Onze authentieke ingrediënten ► 100% puur en natuurlijke

De originele pure Tamanu Olie™   DME proces pure Kokos Olie   Vulkanische As afkomstig van de meest actieve vulkaan wereldwijd
Onze pure ingrediënten worden geleverd aan de cosmetische industrie, esthetische dermatologische klinieken, Wellness industrie en dierenklinieken. Daarnaast hebben wij een compleet huidverzorging lijn samengesteld op basis van de genoemde basis ingrediënten.

Producenten mogen al snel de benaming 100% natuurlijk claimen.
De regel is 95% natuurlijke ingrediënten, echter niet bij Volcanic Earth producten.
Veel mensen beginnen nu pas te beseffen dat veel van onze dagelijkse huidverzorgingsproducten, chemische en giftige stoffen zijn die verschillende huidirritaties kunnen veroorzaken. Traditionele  huidverzorgingsproducten heeft veel te bieden. Ontdek zelf waarom onze cosmetische, biologische bad en body producten, aromatherapie, en andere organische producten voor lichaamsverzorging worden gezocht door mensen uit de hele wereld!

Welkom bij Tamanu !
Door de bijzondere samenstelling zijn onze producten geschikt voor alle huidtypes:
de normale, droge, vette en gecombineerde huid.
Alle ingrediënten worden onderworpen aan een strenge kwaliteitscontrole  en getest door middel van GCMS en voorzien van een COA.
Zelf unieke producten ontwikkelen met Volcanic Earth ingrediënten ?  Dat ondersteunen wij !


100%  Pure Tamanu Olie

Tamanu

Volcanic Earth heeft de originele Tamanu Olie in haar bezit. Diverse onderzoeken zijn gedaan in ons lab naar verschillende soorten Tamanu Bomen en vruchten wereldwijd. Enkel de originele Tamanu Olie bevat van nature antioxidanten en antimicrobiële activiteiten.
Veel aanbieders van Tamanu Olie claimen de originele Tamanu Olie in bezit te hebben.
Daarmee claimen ze onze naam en verkopen ze de niet originele Tamanu Olie tegen een relatief laag bedrag.
Het effect daarbij is dat het product goedkoop inkocht wordt met geen tot weinig effect/resultaat.
Ze zijn vaak  aangelengd of bezitten niet de helende eigenschappen. 
Er is 1 type Tamanu soort wereld wijd welke de natuurlijke effectieve eigenschappen bezit, daarbij is het produceren van de olie uiterst belangrijk.
Alleen de originele pure Tamanu Olie is effectief bewezen voor huid en haar.
Dit betekent ook dat enkele druppels al volstaat

Natuurlijke antioxidant  & antimicrobiële activiteit.

Tamanu Olie™ wordt geproduceerd van vruchten (noten) van Tamanu bomen. Deze bomen geven de voorkeur aan een vochtige grond, een ziltige grond, veel zon, veel wind. De vruchten (noten) worden met de hand verzameld. Dit geeft de locale bevolking (islands from south pacific) een bron van inkomsten. Authenticiteit en zuiverheid blijft gehandhaafd tijdens het gehele proces. Alle ingrediënten worden onderworpen aan een strenge kwaliteitscontrole en getest door middel van GCMS en voorzien van een COA. Tamanu Olie™ bevat van nature antioxidanten en antimicrobiële activiteiten. Eén van de bestanddelen in de pure authentieke Tamanu Olie is calophyllolide. Calophyllolide blijkt ontstekingsremmend te zijn. Ook andere bestanddelen hebben wij onderzocht van Tamanu olie, deze blijken antibacterieel te werken. Het is dan ook niet vreemd dat deze olie van oudsher al toegepast wordt bij o.a. eczeem, acne(littekens), wondjes, luieruitslag.
De authentieke Tamanu Olie is rijk aan olie 
en linoleen vetzuren, deze stoffen bevochtigen de huid en verzacht de huid.
Hetgeen de olie nog meer bijzonder maakt is dat Tamanu Olie™ de huid niet vettig maakt.


Toepassing van oudsher o.a. :

- Huiduitslag
- Babys
- Luieruitslag
- Huid en haren van onze dieren
- UV Bescherming
- Muggenbulten
- Littekens
- Anti-aging
- Anti-viraal
- Anti-bacterieel
- Huidaandoeningen
- Spieren
- Ontstekingsremmend
- Acne littekens
- Allergie
- Eczeem
- Haaruitval
- Jeuk
- Psoriasis
- Droge huid
- Kleine wondjes


100% pure Kokos Olie
Coconut
Rijk aan Vitaminen, Mineralen, Vezels
Biologisch, niet-gehydrogeneerd, rijk aan antioxidanten, vrij van onzuiverheden

Kokos Olie, door het DME proces toe te passen blijven de belangrijkste bestandsdelen actief en wordt de gehele noot verwerkt.
Alles wordt verwerkt: Schil en schelp worden gebruikt voor brandstof.
Zodra Kokos Olie in contact komt met de huid krijgt de huid een beschermende laag waardoor de huid op natuurlijke wijze hersteld.
Kokosolie heeft een smeltpunt van rond de 24-26 graden en is daarom in ons klimaat meestal gestold.
Zodra de kokosolie uw huid aanraakt zal het gaan smelten.
Kokosolie wordt ‘The Tree of Life’ genoemd. Goed voor huid en haar. Waarbij het proces van Kokosolie extreem belangrijk is.


√  Mooie Teint
√  Zachte Huid
√  Beschermt tegen UV straling
√  Beschermt tegen Huid infecties
√  Effectief tegen Acne
√  Effectief bij een droge, schilferige Huid

Kokosolie:
•  De perfecte olie welke hydrateert en bacteriën dood en van oudsher toegepast bij dermatitis!
•  Het geheime ingrediënt dat kokos Olie effectief maakt tegen acne, schilferige huid, zonder dat de huid uitdroogt
•  Het belangrijke verband tussen kokosolie, vitamine E en vitamine D!
•  Het verzorgen van een baby met luieruitslag? Gooi de zalf weg en pas kokosolie toe!
•  Trakteer uzelf op een spa-achtige Tropical Skin Exfoliant behandeling!
•  Een eenvoudige, effectieve deodorant recept!
•  Als insectenspray!
•  En nog veel meer!


100% Vulkanische As

Volcanic Ash

Vulkanische as heeft een bijzondere werking. Niet alleen het gezicht (eczeem, psoriasis, acne)  maar ook het hele lichaam heeft voordelen van vulkanische as. Vulkanische as wordt vooral gebruikt ten behoeve van het algemene gezondheids- dan wel schoonheidseffect. Men kan dan denken aan genezende werking bij huidproblemen, reuma, spierpijn en atrose. Vanwege de warmte is deze ook ontspannend, stressverminderend, gunstig voor bloedcirculatie.
Door de zweetreactie zullen afvalstoffen via de huid afgevoerd worden.

Zwavel is het actieve bestanddeel in Vulkanische as. Zwavel stimuleert niet alleen om bacteriën te weerstaan,
het werkt actief om het te vernietigen.
Zwavel vecht tegen
► huidaandoeningen als acne, roos, schilferige huid.
► Het Vulkanische as is actief bij het ontstressen, ontgiften, vetverbranding, immuunsysteem, spierpijn

Vulkanische As is een natuurlijk genezer van de natuur voor de droge en beschadigde huid.
Deze zeer populaire behandeling viert de vele voordelen van de rijke gehalte aan mineralen van natuurlijke vulkanische as en kleien.
Deze behandeling is een antioxidant infusie wanneer u een egale huid wilt bereiken.
Vulkanische as ondersteunt bij het herstellen van de huid met een gezonde glos (anti-aging).



100% pure Frangipani
Frangipani
Het is ook misschien wel de meest populaire bloem in de wereld en is zeker een "parel van de Stille Zuidzee". Plumeria is een van de meest exotische range van alle flora en fauna met bijzondere geuren die veel met de mens doet. De rust en kracht van deze heerlijke geur begint wanneer de Plumeria in bloei staat. 
Het is geen wonder dat steeds meer mensen (Melanesiërs) de Frangipani planten op grote schaal blijven gebruiken, niet alleen voor decoratie thuis maar voor huidverzorging en medicinale doeleinden tot op de dag van vandaag.

De Frangipani bloem zien we in een breed scala van prachtige kleuren. Kleuren variëren van wit, roze, geel, meerdere pastels tot dieprood. Sommige rassen produceren kleinere bloemen dan anderen. De bloei van deze authentieke bloem duurt maximaal drie maanden aan een stuk. Wanneer de bloem gekapt wordt en in een glas water gezet wordt dan duurt de bloei enkele dagen. De Frangipani bloem heeft een  heerlijke geur welke prominent aanwezig blijft tot in de late namiddag, 's avonds en 's nachts.

Frangipani bomen bloeien en groeien aan droge, zanderige grond in de volle zon. Plumeria is een uiterst duurzaam plant en alleen de authentieke planten geven de kracht uit deze bijzondere plant. Er zijn meer dan 100 verschillende type Plumeria.

Frangipanis groeien 10 meter hoog in tropische gebieden, terwijl in mildere klimaten, hun groei beperkt wordt tot struiken of kleine bomen.

Geniet van het fantastische gevoel van onze prachtige Volcanic Earth ™ assortiment met zuivere Frangipani Oil.

     √    Reinigt intensief, verzacht en hydrateerd de huid
     √    Stimuleert genezing, en ondersteunt bij het behoudt van de natuurlijke balans van de huid
     √    Stimuleert doorbloeding
     √    Verhoogt onze sensualiteit, kracht
     √    Verzacht de emotionele spanning
     √    Neem de spanning af van PMT, menopauze, spierspanning en krampen
     √    Geeft onze huid een gezond uiterlijk
     √    Beschermend tegen schadelijke elementen
     √    EN dit alles zonder conserveringsmiddelen, chemicaliën of kunstmatige kleurstoffen!

Therapeutische eigenschappen beschreven in de aromatherapie Literatuur

Organische Frangipani in een goed bestudeerd massage mix om overgevoelige huid te behandelen, regenereert rust en evenwicht, ondersteund bij vernieuwen van huidcellen, depressie, vermoeidheid, spierpijn, stress, slapeloosheid. Therapeuticsche eigenschappen beschreven in de aromatherapie Literatuur