• Beschrijving

Het broeikaseffect is aan de gang en er zijn drastische veranderingen nodig om de koolstofemissies te verminderen.
Tijd om vrede te maken met de aarde!
Hoe u uw koolstofvoetafdruk verkleint door het gebruik van natuurlijke huidverzorging

De volgende keer dat u op zoek bent naar producten kijk eerst op het geen chemische ingredienten bevat.

► Uw lichaam absorbeert tot 60% van alles wat u op uw huid aanbrengt.

► De andere 40% zal waarschijnlijk in de douche-afvoer terechtkomen en het milieu verontreinigen.

► Veel van deze chemicaliën worden vervaardigd in fabrieken met een hoog CO2-gehalte.

► Sommige van deze chemicaliën zijn potentieel giftig en schadelijk voor het lichaam.

CHEMICALIËN WORDEN VEELAL VASTGESTELD BIJ VEEL HUIDVERZORGING
PRODUCTEN EN POTENTIEEL GIFTIG ZIJN

Het is niet altijd gemakkelijk om uit te zoeken of een bepaald huidverzorgingsproduct geen chemicaliën bevat. De reden hiervoor kan het gebruik zijn van een wetenschappelijke of branchenaam waarvan u niet bekend bent. Een ding waar u zeker van kunt zijn, is dat het woord "chemicaliën" waarschijnlijk niet op het etiket verschijnt!

Een van de grote boosdoeners zijn de Parabens. De belangrijkste redenen waarom veel bedrijven deze chemicaliën gebruiken, zijn het verlengen van de houdbaarheid van de producten. Ze zijn ook goedkoper dan natuurlijke conserveringsmiddelen. U zult Methyl Paraben vaak zien als een ingrediënt op productlabels. Het is zeer giftig en moet worden vermeden.

Andere chemische conserveringsmiddelen omvatten diazolidinylureum en imidazolidinylureum. Deze zijn goed ingeburgerd als een primaire oorzaak van contactdermatitis (American Academy of Dermatology) en de ingrediënten zijn afgeleid van ANIMAL-urine.

Dan zijn er de chemicaliën die worden gebruikt om synthetische kleuren te maken. Veel van deze zijn kankerverwekkende stoffen (d.w.z. carcinogeen). Zoek naar labels zoals D & C of FD & C, gevolgd door een kleur en vervolgens een nummer (bijvoorbeeld D & C Green No. 4 of FD & C Red No. 2).

Laten we de chemicaliën in alle synthetische parfums niet vergeten. Deze worden gemaakt met behulp van maar liefst 200 ingrediënten. De wet vereist alleen dat het woord "geur" ​​op het etiket staat, zodat u het misschien niet op de een of andere manier weet. Wat wel bekend is, is dat sommige synthetische geurstoffen symptomen kunnen veroorzaken zoals hoofdpijn, duizeligheid, huiduitslag, braken en huidirritatie.

Vrijwel alle commerciële haarshampoos bevatten natriumlaurethsulfaat of natriumlauryl-Ether-sulfaat (SLES). De belangrijkste reden voor het gebruik van deze ingrediënten is dat ze bijzonder goed opschuimen. Ze zijn echter niets meer dan goedkope, agressieve chemische reinigingsmiddelen en oppervlakteactieve stoffen.

Er zijn veel andere chemicaliën te vinden in alledaagse producten voor persoonlijke verzorging. In feite heeft tenminste één onderzoek aangetoond dat de gemiddelde vrouw ongewild dagelijks 176 verschillende chemicaliën op haar lichaam aanbrengt, als onderdeel van haar normale schoonheid / make-uproutine!

De huidverzorgingsproducten van Vulkanische Aarde zijn allemaal CHEMISCH-VRIJ, dus nu kunt u voorkomen dat uw lichaam wordt blootgesteld aan schadelijke gifstoffen EN tegelijkertijd uw ecologische voetafdruk van de huid verminderen!

Bron: Volcanic Earth ™

Gerelateerde Producten