AKG zijn glycerol-ether lipiden die van nature voorkomen in hematopoëtische (bloedvormende) organen zoals beenmerg, milt en lever. 
Ze komen ook voor in neutrofielen en in mensen- en koemelk, een specifiek type witte bloedcellen, belangrijk in de afweer tegen bacteriën.

De Scandinavische volksgeneeskunde gebruikte haaienleverolie voor de behandeling van kanker en andere kwalen op basis van de zeldzaamheid van tumoren bij haaien en hun vermogen om infecties te weerstaan. Haaienleverolie is een bron van alkylglycerolen die in verschillende klinische onderzoeken zijn onderzocht als antikankermiddel. Bovendien zijn alkylglycerolen onderzocht voor de behandeling van door straling veroorzaakte bijwerkingen en voor hun vermogen om het immuunsysteem te versterken.
Sommige studies ondersteunen dat AKG in de toekomst een nieuw therapeutisch middel zou kunnen zijn.
Studies zouden aantonen dat AKG de letsels als gevolg van stralingstoxiciteit aanzienlijk kan verminderen, waardoor de totale overlevingskans en overlevingstijd bij bestraalde baarmoederhalskankerpatiënten wordt verbeterd.

SLO is de belangrijkste bron van AKG, glycerol-ether lipiden die de afgelopen jaren op grote schaal zijn gebruikt in de Scandinavische geneeskunde vanwege hun eigenschappen als immuniteitsbooster en als middel tegen bestralingstherapie en kanker.

De onderzoeken staan beschreven bij NCBI.

 
120 Capsules

Alkylglycerol - Natuurlijke Immuun stimulator