►Tamanu Dieren

Authentieke Tamanu Olie - meer dan een uitwendige verzorgende olie voor dieren.
Tamanu Olie voor de huid van uw dier.

Tamanu-Olie is tevens een bijzondere olie voor de huid van onze dieren. Als het om huidverzorging gaat zijn mensen en dieren niet zo verschillend.
Beide hebben verzorging nodig.
Uiteraard zijn er verschillen in huid structuur, echter hebben ook dieren verzorging nodig.
Honden en paarden hebben de neiging iets meer vatbaar voor verwondingen te zijn!
Honden krijgen eerder schrammen als ze met andere honden spelen of vechten of in het bos rennen. Tamanu-Olie en Paarden.
Paarden zijn van nature vlucht dieren: als er gevaar dreigt, slaan ze op de vlucht. Dit instinctieve vluchtgedrag is gevaarlijk bij onze manier van huisvesting in stallen en afgerasterde weilanden en een ongeluk zit in een ‘klein’ hoekje. Daarbij gebruiken wij paarden in diverse omstandigheden, waarbij ongelukken kunnen gebeuren en verwondingen kunnen ontstaan. Er wordt gezegd dat 80% van de paarden ergens in z’n leven minimaal één serieuze wond oploopt waar een dierenarts bij moet komen.

Een wond bij een paard kan vaak een groter probleem worden ?
Paarden hebben nu eenmaal lange benen waar veel belangrijke structuren (gewrichten, zenuwen, pezen) direct onder de huid liggen. Deze structuren kunnen gemakkelijk beschadigen als er een wond ontstaat. Daarom zijn wonden aan de benen meestal gevaarlijker dan wonden aan de romp.
Een ander probleem is dat paarden relatief slecht genezen: gezegd wordt dat het paard de slechtst genezende diersoort op aarde is, samen met de mens! Paardenwonden genezen traag, en krijgen vaak complicaties zoals een wondinfectie, wild vlees, afwijkende littekens etc.  

Pure Tamanu-Olie™ bevat polyfenolen, deze blijken ontstekingsremmend te werken en blijken een anti carcinogene werking te hebben. Tamanu-Olie™ is het meest bewezen effectief wanneer deze onverdund is.  

Terwijl Tamanu-Olie bij dieren werkt hebben honden en katten een sterke neiging om hun wonden te likken. Dit is een natuurlijk proces om hun vacht schoon te maken. Het probleem bij het opstrijken van Tamanu-Olie™ is dat Tamanu-Olie niet eetbaar is.  Kijk hier goed mee uit.
Ons advies is dan ook om een kleine hoeveelheid aan te brengen enkel op het getroffen gebied. Laat uw dier de Tamanu-olie niet oplikken !

Dieren kunnen net als mensen lijden aan reuma, wonden, littekens, getrokken spieren, verstuiking of algehele ontstekingen. Dieren neigen iets meer vatbaar te zijn voor letsel, of het ontwikkelen van huidirritatie. Tamanu-Olie™ kan door zijn antibacteriële en antivirale eigenschappen bijdragen aan herstel.
Jeuk achter de oren, borst, buik, poten kan een soort allergie zijn bij honden en katten waardoor een wond, ontsteking, allergie snel kan ontstaan.

De voordelen van deze 100% natuurlijke Tamanu-Olie™ zijn eindeloos.
  √   wondjes
  √   ontsteking
  √   zwelling
  √   huid infectie
  √   zweren
  √   droge huid
  √   jeuk
  √   gekneusde huid
  √   haaruitval
  √   korsten
  √   roodheid
  √   gewrichtspijn
  √   gezonde huid
  √   vlooienallergie

Pure Tamanu-Olie™ is de meest effectieve huid herstellende olie voor uitwendig gebruik volgens velen. Tamanu-Olie™ wordt geproduceerd uit vruchten (noten) van de Calophyllum inophyllum. De olie is 100% puur, natuurlijk, onverdund, vrij van chemicaliën en kunstmatige toevoegingen. Pure Tamanu-Olie™ bevat polyfenolen, deze werken ontstekingsremmend en hebben een anti carcinogene werking. Tamanu-Olie™ is alleen bewezen effectief wanneer deze onverdund is. Onverdunde Tamanu-Olie™ bevat antibacteriële en antivirale eigenschappen, tevens bevordert het de vorming van nieuw weefsel en cel genezing.
 

Authentieke Tamanu olie - verzorgende olie voor dieren