Waarom Tamanu-Olie

tamanu olie tree

In ons onderzoeksinstituut staan wij achter ingrediënten welke van oudsher bewezen effectief zijn, waarbij de mens, dier en natuur voor ons centraal staat. Het oogsten van de noten en de daaropvolgende koude persing van Tamanu-Olie is een duurzame bron van inkomsten voor de inwoners op de eilanden in  Oceanië. Dit inkomen is hard nodig om voor het onderwijs van hun kinderen te zorgen en basisbehoeften zoals leven en medische zorg.
Elke aankoop van een Tamanu-Europe product ondersteunt mensen op de eilanden in Oceanië rechtstreeks om de armoede te verlichten.

Onze missie :
we willen allemaal gezond ouder worden. Waarom niet met hulp van ingrediënten uit de natuur. De natuur biedt ons zo veel meer. Daarom zien wij onze producten als meer dan een beauty product. De kracht van de natuur wordt vaak onderschat  en dat is nu net de uitdaging waar het bij ons begint. 
Tamanu-Europe heeft de originele Tamanu-Olie in haar bezit. Diverse onderzoeken zijn gedaan in ons onderzoeksinstituut naar verschillende soorten Tamanu-Bomen en vruchten wereldwijd. Enkel de originele Tamanu-Olie bevat van nature antioxidanten en antimicrobiële activiteiten.

Wij staan voor 100% natuurlijk, Fair Trade-producten die effectief zijn voor huid en haar hebben bewezen.
Onze producten worden geleverd aan de cosmetische industrie, dermatologische, Wellness industrie, dierenklinieken.

Tamanu-Olie is een van de weinige natuurlijke authentieke verzorgingsproducten welke natuurlijke antioxidanten en ontstekingsremmende stoffen bevat.
    Het is effectief, absorbeert snel, maakt de huid niet vettig en is tevens geschikt voor verschillende huidtypen:
    √ Normale huid √ Droge huid √ Vette huid √ Gecombineerde huid

De originele Tamanu-Olie bevat de volgende bestanddelen en heeft een ondersteunend vermogen:

LINOLEÏNEZUREN (OMEGA-6) staan bekend om: Bevochtigd het haar en bevorderd de groei, wond genezing, effectieve emulgator in de formulering van zepen en sneldrogende oliën, Ontstekingsremmende eigenschappen,  verminderd toekomstige uitbraken van acne, effectief bij acne en de gevoelige huid, vertraagd huidveroudering door de elasticiteit en zachtheid van de huid te behouden

OLEINEZUREN (OMEGA-9) staan bekend om: Zachtheid, soepelheid en uitstraling van huid en haar,  Stimuleert de groei van dikker, langer en sterker haar,  vertraging van huidveroudering zoals voortijdige rimpels en fijne lijntjes, elimineert roos en ondersteunt de haargroei, ondersteunt bij gewrichtsontsteking, stijfheid en pijn. 
 

PALMITIC ACID is bekend om: Haar verzachtende eigenschappen, Verzacht het haar zonder een vettig of plakkerig residu achter te laten 

STEARIC ACID staat bekend om: Reinigende eigenschappen welke vuil, zweet en overtollig talg van haar en huid verwijderen, ideaal emulgeermiddel dat water en olie bindt,  bescherming van het haar tegen beschadiging van buitenaf, verzacht de huid

Tamanu-Olie Voordelen

Tamanu-Olie wordt van oudsher medicinaal gebruikt bij acne, dermatitis, eczeem, psoriasis,

littekens, zweren, droogheid, jeuk, schilferige huid, lichaamsgeur, schimmelinfecties, huiduitslag, zweren, zwelling, ouderdomsvlekken, zonnebrand, striae, cellulitis, ischias, rosacea, voetgeur. Bovendien kalmeert het kloven, ondersteuning bij winterhanden, reuma, gordelroos, voetschimmel, schaafwonden, snijwonden, zweren, steenpuisten, insectenbeten en steken, ernstige brandwonden, neuralgie, jicht en dermatofytose die kunnen voorkomen in de baard of op de hoofdhuid.

De krachtige therapeutische eigenschappen maken Tamanu Olie ideaal voor gebruik in natuurlijke remedies die ook pijn aan de keel hebben door middel van massage of aromatherapie.

Tamanu-Europe Tamanu-Olie onderscheidt

Wist u dat een groot aantal chemische bestanddelen die worden gebruikt in cosmetica en huidverzorgingsproducten nooit getest zijn op eventuele schade op lange termijn. Dat is zorgwekkend.  In ons onderzoeksinstituut hebben wij diverse Tamanu-Olie varianten getest, uit diverse landen.
De originele Tamanu-Olie  welke niet aangelengd is heeft haar oorsprong van eilanden uit Oceanië.

► Maar waarom is deze olie zo bijzonder ?

Ons onderzoeksteam heeft diverse tests gedaan, en de resultaten zijn er. Tamanu Olie bevat natuurlijke ontstekingsremmende stoffen, antioxidanten.
Tamanu-olie maakt de huid NIET vettig. Het maakt de huid droger en is effectief op littekens en wondjes.

In de wereld van nu zien we producten die chemicaliën, kunstmatige toevoegingen bevatten, waarvan de vraag is of ze gezond zijn. De barrière functie van de huid kan verstoord worden, waardoor deze gevoeliger wordt voor de opname van bijv. chemicaliën. Bij herhaaldelijk huidcontact kan de huid droog, rood, ruw en schilferig worden, waarna kleine kloofjes ontstaan. Het is bijna onmogelijk om alle producten te weren. Maar wat we wel zouden kunnen doen is het aantal van de dagelijkse producten te vervangen door producten met niet schadelijke  ingrediënten. Veel producten die in onze badkamers staan kunnen de gezondheid schaden.

Tamanu-Olie  wordt door velen gezien als de wonder olie uit de natuur, het groene goud.
En daar zijn wij het geheel mee eens. Velen claimen de originele Tamanu-Olie  in haar bezit te hebben. 
Er zijn vele ( veelal verdunde ) soorten Tamanu olie welke niet de helende eigenschappen bezitten als de olie uit de Pacific. 
Tamanu-Olie  uit de Pacific bevat werkzame stoffen welke uiterst krachtig zijn voor de huid en haar.
In het onderzoekslaboratorium wordt elke batch op zuiverheid geanalyseerd door middel van een
Gas Chromatography mass spectrometry en voorzien van een analyse certificaat.

De olie is 100% natuurlijk, vrij van chemicaliën en 0% kunstmatige toevoegingen. Pure Tamanu Olie bevat polyfenolen, deze werken ontstekingsremmend en hebben een anticarcinogene werking.

Wees voorzichtig bij de aankoop van Tamanu-Olie  en vraag om een certificaat van analyse en vraag naar de oorsprong. 

Tamanu-Europe Tamanu-Olie Uniek

► Tamanu-Olie is een van de weinige natuurlijke authentieke verzorgingsproducten welke natuurlijke antioxidanten en ontstekingsremmende stoffen bevat.
Het is effectief, absorbeert snel, maakt de huid niet vettig.
► In eigen huis worden de natuurlijke ingrediënten in samenwerking met wetenschappers geanalyseerd. 
► Wanneer u onze producten voor persoonlijke verzorging koopt, bent u zeker van eerlijke producten. 
► Er is een zeer kleine voorraad Tamanu-Olie in de wereld doordat het slechts op zo'n klein gebied verkregen kan worden, hetgeen Tamanu-Olie uniek maakt, tezamen met de extreem hoge kwaliteitseisen is dit de reden dat prijzen van onze authentieke ingrediënten hoog in de markt aangeschreven staan. 
► De Tamanu-boom komt van nature voor op tropische eilanden in de Stille Oceaan. Het groeit ook in landen zoals Guam, Hawaii, Thailand, Maleisië en zelfs Vietnam. Let echter wel op, de kwaliteit laat weleens te wensen over. Vaak is het 'je krijgt waar je voor betaald'

Tamanu-Olie (wetenschappelijke naam is Calophyllum Inophyllum) is een multi-dimensionale, traditionele Melanesisch huidverzorgingsproducten en wordt eeuwen gebruikt in de Pacific. Tamanu-Olie  is misschien wel de beste natuurlijke huidverzorging product daar voor het behoud van een gezonde huid.
Door de natuurlijke antivirale en antibacteriële stoffen wordt deze authentieke olie van oudsher gebruikt voor acne littekens, beschadigde huid, ontstekingen, eczeem, winterhanden, spierpijn, droge huid, UV bescherming, en meer. 
Onze pure, onverdunde Tamanu Olie wordt o.a. toegevoegd als bestanddeel in anti-aging cosmetica producten.
Voor dagelijkse verzorging volstaat een paar druppels pure Tamanu-Olie.

Hopelijk heeft ook u voordeel van onze producten.

 

Tamanu Facial Skin Care

Tamanu olie : waarom deze olie