► Wetenschap

tamanu oil

Wij werken met een divers team qua leeftijd, kennis. Onze interesses gaan verder dan ons vakgebied.
Elk ingrediënt welke wij beoordelen en onderzoeken is uniek om haar oorsprong en natuurlijke werking.
Dit geeft ons meer dan voldoening om de voordelen van Tamanu-Olie te delen.
Tamanu-Olie is op hoog niveau onderzocht. Daaruit blijkt dat het soort belangrijk is. Ze werden vergeleken op hun farmacologische eigenschappen. De referenties, geografische oorsprong en kenmerken. Deze studie werd uitgevoerd om de cytotoxiciteit, wondgenezing en antibacteriële eigenschappen van vijf Tamanu noten (afkomstig van 1 soort) te evalueren die van oudsher worden gebruikt om geïnfecteerde wonden in heel Oceanië te behandelen. Met behulp van menselijke cel- en bacterieculturen hebben ze de farmacologische effecten van CIO benadrukt, voorgesteld als een wondgenezing en antimicrobieel middel. Ze observeerden verschillen in de farmacologische activiteiten van de geteste CIO, afhankelijk van hun oorsprong en waarschijnlijk hun variabele samenstelling. Ze hebben aangetoond dat de concentratie van CIO die nodig is om therapeutische effecten te vertonen, lager is dan concentraties die cytotoxische effecten vertonen die CIO in vitro onderbouwen voor hun veilige plaatselijk gebruik in geïnfecteerde wonden en huidziekten zoals acne. Voor de eerste keer biedt deze studie ondersteuning voor het traditionele gebruik van CIO in het wondgenezingsproces, in het bijzonder voor geïnfecteerde wonden.


Wetenschappelijk Onderzoek

 1.    Sc Glucan in Tamanu Oil provides natural UV protection. Sc Glucan protects against UV-induced DNA damage and oxidative stress as a new biological UV filter with a SPF18-22 in ophthalmic preparations.  This natural UV filter, inhibit 85 % of the DNA damage and oxidative stress induced by UV radiation at 1% concentration in opthalmic preparations (Eur J Pharm. Sci 2007 Mar;30(3-4):203-10. Epub 2006 Nov 9).
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17188472
2.     Calophyllum Inophyllum oil, even at low concentration (1/10,000, v/v), exhibited significant UV absorption properties (maximum at 300nm) and was associated with an important sun protection factor (18-22) in opthalmic preparations (Eur J Pharm. Sci 2007 Mar;30(3-4):203-10. Epub 2006 Nov 9).
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17188472
3.     Soothing and protective effect on the skin (sunburn, inflammation, skin redness, insect bites)  - EVIC-CEBA laboratory study June 2000 - Ih268/01.
4.     Regenerating effect on the epidermis cells, wound healing (burns, cuts, cracks, scars...) Microna laboratory feb. 2003 - N°03/0607i
5.     Improves the appearance of aged scars (1 year or older) Australian Society of Cosmetic Chemists Annual Congress, Hamilton Island 2003
http://urpjournals.com/tocjnls/21_12v1i2_3.pdf
6.     Anti acne, anti septic (Phytochemistry. 2004 Oct; 65(20) :2789-95)
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15474565
7.     Anti inflammatory (ABICH oct.2005 - REL/ 244/05/ FUNZ /ELB)
8.     Anti viral (Bioorg Med Chem Lett. 1998 Dec 15;8(24): 3475-8) & (Med Res Rev. 2000 Sep;20(5):323-49)
9.     Antibiotic, anti-coagulative, fungal inhibitor (Yao Xue Xue Bao. 2004 Apr;39(4):305-8) and antibacterial effects    
        (Microna laboratory oct.2002 - °02/4500i) & (Indian J Exp Biol. 1970 Jan;8(1):39-40)
10.   Cancer chemopreventive agents (anti-tumor-promoting agents). Cancer Lett. 2001 Aug 10;169(1):15-9
11.   Moisturising, nourishing and repairing (epidermal cells) effect on the skin (dry and damaged skin, wrinkles,
        anti ageing...) Microna laboratory feb.2003 - N°03/0607i
12.   Increases microcirculation (heavy legs, bruising...) Dermscan - april 2007 - study N°07D0458
13.   Body hygiene (body odors, infections, skin rashes, dermatitis, psoriasis...) Phytochemistry. 2004 Oct;65(20):2789-95
14.   Hypoallergenic (non irritant, non sensitizing). Dermscan April 2007- study DN-730/07EO398
15.   A naturally occurring anti HIV agent (Pharm. Biol., vol 37, n 1, pp71-76)
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0367326X13000749

Tamanu ( Calophyllum inophyllum )

Tamanu-Olie™ (wetenschappelijke naam is Calophyllum Inophyllum) is een grotendeels onontdekt oplossing voor veel huidverzorgingsproblemen. En al is het bewezen, nog wordt er niet actief aandacht aan besteed. Er zijn een aantal wetenschappelijke studies over Tamanu-olie geweest, het onderzoek blijft beperkt, grotendeels te wijten dat het product niet commercieel is buiten de Pacific. Echter, voldoende wetenschappelijke studies zijn gedaan in Europa en de VS om te weten dat deze olie unieke eigenschappen bezit om de vorming van nieuwe huidweefsel te bevorderen en beschikt over antibacteriële en antivirale stoffen. Tamanu-olie wordt van oudsher toegepast tegen acne, vermindering en of preventie van acne littekens, ouderdom vlekken en zelfs striae tot het verlichten van droge, schilferige huid en als een essentieel ingrediënt in anti rimpel crèmes en voor anti-aging.

Productie van Authentieke Tamanu-Olie™ uit de Pacific:

De hoge kosten zijn niet de arbeidskosten van het verzamelen en verwerken van de noten (vruchten), echter het proces en de tijdsduur welke dit met zich meebrengt. De vruchten (noten) worden met de hand verzameld.
Om een kleine hoeveelheid zuivere Tamanu-Olie™ te persen is een enorme hoeveelheid Tamanu-vruchten (noten) nodig.

De Tamanu-vruchten (noten) maken zichzelf op natuurlijke wijze vrij van de bomen en worden maanden gedroogd.
Tijdens dit proces wordt de vrucht (noot) bruin-roodachtig
en komt er een sterke rijke olie vrij.
De olie wordt vervolgens koud geperst en gefilterd.
Dit resulteert in de fijnste, zuiverste, 'groen/goud' getinte, rijke glans
Tamanu-Olie™ .