Onze Huid

21894990_m_

Onze missie !  de gezondheid van de huid en het welzijn van de mensen proberen te verbeteren.

Tamanu-Europe Tamanu-Olie™ geschikt voor dagelijks gebruik bij een droge huid, vette huid en gecombineerde huid. Tamanu Olie

 √  Ideaal voor pijnlijke plekken
 √  Verzachtend en geeft de huid een glossy effect zonder dat het de huid vettig maakt
 √  Bij oppervlakkige huid problemen zoals roodheid, kleine wondjes, uitslag
 √  Voor zware en vermoeide benen

en nog veel meer..

►Huiduitslag
Ieder persoon heeft een eigen huid met grote onderlinge verschillen. Huidproblemen hoeven op zich niet gevaarlijk te zijn, door krabben kan de huid echter dermate worden beschadigd, dat ziekteverwekkers kunnen binnendringen en een infectie kunnen veroorzaken, die weer tot littekens kunnen leiden.

►UV / Insecten
Een insectenbeet is vaak pijnlijk of zorgt voor jeuk. Bij sommige mensen kan ook een allergische reactie optreden als gevolg van een insectenbeet.

* UV-C is de krachtigste vorm van UV-straling, doch deze bereikt het aardoppervlak niet.
* UV-B wordt grotendeels door de dampkring tegengehouden, maar mij een wolkenloze hemel dringt er toch nog vrij veel door tot aan het aardoppervlak.
   UV-B is de belangrijkste veroorzaker van zonnebrand en huidkanker.
* UV-A dringt vrij makkelijk door tot het aardoppervlak en is de minst schadelijke van de drie UV-soorten.
   Toch kan ook UV-A in hogere dosis leiden tot zonnebrand en huidkanker.

►Littekens
Een litteken is eigenlijk niets anders dan nieuwe huid die volop in beweging is. Het groeit, maakt bouwstenen aan en moet de kleur aannemen van de omliggende huid. Daarom kan een litteken wel wat verzorging gebruiken. Want zonder enige versterking, kunnen littekens opvallend rood worden, gaan trekken of jeuken. En dat is niet prettig. Goed hydrateren en afsluiten is dus een manier om littekenvorming te remmen, pijn, roodheid en jeuk te laten afnemen en een soepeler litteken te krijgen.

►Deo Allergie
Bij een allergie reageert het immuunsysteem van ons lichaam overdreven op een lichaamsvreemde stof. Normaal gesproken spoort het immuunsysteem schadelijke stoffen of micro-organismen op en maakt deze onschadelijk. Maar soms reageert het immuunsysteem ook op stoffen die niet schadelijk zijn. Het immuunsysteem probeert deze stoffen wel uit te schakelen, waardoor er diverse klachten optreden. Deze zijn vaak het gevolg van weefselschade.

►Voor Dieren
Mensen en dieren zijn niet zo verschillend als we praten over huidverzorging. Echter, honden en paarden hebben de neiging iets meer vatbaar voor verwondingen te zijn!
In te zetten bij onder andere infectieziekten, vanwege de bewezen sterke antibacteriële, antiseptische en antischimmel werking. Zowel bij mensen als bij (huis)dieren.
EHBO voor dieren : Desinfecterend, verzorgend en beschermend kan Tamanu-Olie zijn.

►Anti-aging
Door schadelijke invloeden van buitenaf, bepaalde levensstijl of verkeerde verzorgingsproducten heeft de huid de neiging om sneller te verouderen. Hoe ouder men wordt, des te meer vraagt de huid om aangepaste producten en behandelingen. Om aan deze behoefte tegemoet te komen bied Tamanu-Europe diverse huid behandelingen aan.

►Anti-viraal

Door schadelijke invloeden van buitenaf, bepaalde levensstijl of verkeerde verzorgingsproducten heeft de huid de neiging om sneller te verouderen. Hoe ouder men wordt, des te meer vraagt de huid om aangepaste producten en behandelingen. Om aan deze behoefte tegemoet te komen bied Tamanu-Europe diverse huid behandelingen aan.

►Anti-bacterieel

Wanneer de huid beschadigd is, kunnen bacteriën die normaal gesproken op de huid zitten de huid binnendringen en daar een ontsteking veroorzaken. Dit wordt een bacteriële huidinfectie genoemd. In pure Tamanu-olie zijn veel actieve bestanddelen gevonden die verklaren waarom de olie zo goed werkt bij huidproblemen en goed schijnt te zijn voor de genezing van wonden. Eén van de bestanddelen is calophyllolide, wat ontstekingsremmend blijkt te zijn. Andere bestanddelen van de olie blijken antibacterieel te werken.

►Huidaandoeningen

Huidaandoeningen zijn erg lastig. Ze jeuken, irriteren of zijn pijnlijk.
Er zijn heel veel verschillende soorten huidaandoeningen, -irritaties of -allergieën. Ze zijn bijvoorbeeld te herkennen aan:
rode vlekken, die er eerst niet waren, bultjes, omgeven door een rode kleur, schilfers, wratjes. moedervlekken, die er ineens anders uit zien, jeuk.
In pure Tamanu olie zijn veel actieve bestanddelen gevonden die verklaren waarom de olie zo goed werkt bij huidproblemen en goed schijnt te zijn voor de genezing van wonden.

►Beschadigd haar

Tamanu-olie kan ook worden gebruikt als glansmiddel voor je haar, ondersteuning bieden bij droog haar door beschadiging. In de Stille Zuidzee is bekend dat tamanu-olie je haar tegelijkertijd tegen de zon en barre weersomstandigheden beschermt. Breng een kleine hoeveelheid aan in je handen en masseer op je haar. Masseer een extra hoeveelheid in de haarpunten voor droog beschadigd haar. Laat het zitten als je lang in de zon bent.

►Beschadigde huid

Indien u last heeft van huidaandoeningen,  dan is Tamanu-olie de moeite waard om een keer te proberen.
Een aantal wetenschappelijke studies zijn er over Tamanu-Olie zijn geweest, het onderzoek is beperkt, grotendeels te wijten aan het feit dat het product niet goed bekend is buiten de pacific.  Echter voldoende wetenschappelijke onderzoeken zijn uitgevoerd.

►Spieren

Een groep Franse wetenschappers hebben een eeuw geleden onderzoek gedaan naar Tamanu-olie.  Zij ontdekten dat Tamanu-olie verbindingen bevat welke positieve effecten heeft op de spieren, littekens vermindert en genezing van beschadigd huid versnelt. Het is dus geen wonder, dat pure Tamanu-olie wordt gewaardeerd voor  soepele spieren en gewrichten, beschadigd huid. De Melanesiërs gebruikten de olie tevens bij artritis, reuma, en zelfs verzachtend voor de keel (door het toepassen van een paar druppels pure Tamanu olie direct aan te brengen in de nek).

 

Ontstekingsremmende Tamanu-Olie 15ml

 

Ontstekingsremmende Tamanu-Olie 50ml

 

Ontstekingsremmende Tamanu-Olie 100ml

 

Ontstekingsremmende Tamanu-Olie 1 Liter