► Kokosolie - DME

25785013_s_

KOKOSOLIE VOORDELEN - uit de natuur.

De meesten van ons weten onderhand dat kokosolie positieve effecten heeft voor onze huid en haar.
Echter door de enorme keuze in merken weten we niet welke kokosolie goed voor je is. Waar moet je naar kijken en is Kokosolie altijd wit ? Nee, onze kokosolie zal per batch variëren. Het blijft een natuurproduct.
Hetzelfde geld voor Tamanu-Olie, er worden veel verschillende kwaliteiten Tamanu-Olie en kokosolie aangeboden afkomstig van over de hele wereld.  Het proces en de locatie is in meerdere gevallen extreem belangrijk.

Hoeveel verschillende kokosolie soorten kunnen er zijn.
Te veel. Wij hebben gekozen voor kleinschalige productie van kokosolie door middel van DME-methode. Wij hebben gekozen om kokosolie enkel voor huid en haar te produceren. 
Waarbij het proces alle stoffen behoudt van de natuurlijke kokos. We zullen de term DME uitleggen; Dit is een vorm van "nat malen" waarbij de kokosolie koud geperst wordt uit het vlees van de kokosnoot en dat binnen 1-3 uur na het openen van de noot. De kokosnoten zijn biologische geteeld op de vruchtbare grond en bloeien in de rijke vulkanische bodem zonder gebruik van chemicaliën. Tijdens het proces worden er op geen enkel wijze kunstmatige chemicaliën, additieven, of conserveringsmiddelen toegepast. DME-methode wordt door velen beschouwd als het hoogste level om pure effectieve kokosolie te produceren. DME-methode levert een zuivere, natuurlijke en volledig ongeraffineerde kokosolie. Dit betekent dat het vrij is van onzuiverheden en behoudt tevens alle natuurlijke antioxidanten (deze stof is oa belangrijk voor het vertragen van het verouderingsproces).  De meeste mensen gebruiken kokosolie op hun lichaam, in het haar, of om mee te koken. Weet u welk type kokos u echt gebruikt ? Op lange termijn zult u het verschil pas ervaren.

Waar wordt onze kokosolie in toegepast ? In onze heerlijke huidverzorgingsproducten, en niet te vergeten onze handgemaakte kokosolie zeep. Velen onder ons vinden het extreem belangrijk om een gezonde huid te hebben en houden, vrij van chemicaliën en kunstmatige toevoegingen.

Kokosolie heeft een tal aan voordelen voor de gezondheid van de huid, haar, littekens. Eén van de tekenen van veroudering is de verschijning van vlekken op de huid. Deze vlekken op de huid worden vaak geassocieerd met veroudering en blootstelling aan ultraviolette straling van de zon. Ze variëren in kleur van lichtbruin tot rood of zwart en bevinden zich in gebieden die het meest blootgesteld zijn aan de zon, met name de handen, gezicht, schouders, armen en voorhoofd, hoofdhuid. Als we ze niet konden zien zouden we niet eens weten dat we dit soort vlekken hebben. We beseffen niet dat deze vlekken invloed kunnen hebben op onze algehele gezondheid en ons uiterlijk. In de overgrote meerderheid van de gevallen, vormen deze vlekken geen bedreiging en vereisen geen behandeling, hoewel ze af en toe bekend zijn bij de opsporing van huidkanker. Ondanks dat deze vlekken een goedaardige aandoening kunnen zijn worden ze vaak beschouwd als lelijk en kiezen sommigen ervoor om ze te laten verwijderen. Kokosolie heeft van nature antibacteriële / schimmeldodende activiteiten. Het is een uitstekende huid moisturizer, en het kan perfect in het haar doordringen. Tamanu-Europe kokosolie ruikt echt als een kokosnoot, na enkele seconden verdwijnt de geur, bij sommige al direct na het opbrengen van de huid. Kokosolie heeft een smeltpunt van rond de 24-26 graden en is daarom in ons klimaat meestal gestold. Zodra de kokosolie uw huid aanraakt zal het gaan smelten.
U kunt onze olie toepassen als massage-olie en deze combineren met bijv. Tamanu-Olie voor veel voorkomende huidaandoeningen. Kokosolie fungeert als een effectieve huid moisturizer en is geschikt voor alle huidtypes. Zelfs de droge huid. Er bestaat geen kans op nadelige neveneffecten op de huid van kokosolie.
Daarom is het een natuurlijke manier om uitdroging van de huid en schilfering te voorkomen. Het ondersteunt tevens bij het vertragen van rimpels.

Voor Spa en Wellness bieden wij ook kokosolie met de effectieve frangipani olie.
Voor exclusieve producten, vraag dan naar de mogelijkheden in uw Spa, Wellness of Salon.


Er zijn zo veel meer voordelen op te noemen bij het gebruik van de pure kokosolie of de authentieke Tamanu-Olie. Tamanu-Europe pure kokosolie ondersteunt bij het vertragen van het ouder worden van de huid. Tamanu-Europe pure kokosolie ondersteunt bij het beschermen van huid vlekken.

Zoals we al schreven zijn er cruciale verschillen in kokosolie wereldwijd. De meeste kokosolie wordt geproduceerd van Copra. Copra wordt een aantel dagen gedroogd, vaak in minder hygiënische omstandigheden, opgeslagen voor een aantal weken. Het gevaar van deze werkwijze is dat schimmels kunnen groeien op deze grondstof waardoor de olie troebel raakt. De volgende stap in dit proces is het schoonmaken (raffinage en bleken) van deze troebele olie door industrieel / chemische werkwijze. Dit proces vernietigd de natuurlijke stoffen van de kokosnoot. Het proces wordt genoemd in het Engels RBD, dit betekend geraffineerd, gebleekt, ontdaan van geur. Zowel hoge temperaturen en chemicaliën worden toegepast in deze methode.
Er is niks natuurlijks meer aan, het is gewoon een vette boel waar helemaal geen actieve stoffen meer inzitten, welke gaande het proces verbloemt wordt.

Mis de voordelen van Tamanu-Europe kokosolie of Tamanu-Olie niet, de natuur stelt ze niet voor niets ter beschikking.

Tamanu-Europe kokosolie tegen onzuivere huid (acne en puistjes)
Voor de behandeling van uw gevoelige onzuivere huid kan kokosolie ondersteuning bieden.
Maar ook Tamanu Europe Tamanu Olie, 1 druppel volstaat voor de dagelijkse verzorging.

Tamanu-Europe kokosolie tegen rimpels
Rimpels worden vaak gezien bij een droge huid, kokosolie heeft een hydraterende werking.

Tamanu-Europe kokosolie tegen eczeem en psoriasis
Eczeem (atopische dermatitis) (atopische dermatitis) is een chronische, niet-besmettelijke huidziekte. Combineer kokosolie olie met Tamanu Olie

Tamanu-Europe kokosolie tegen ouderdomsvlekken
Deze vlekken kunnen invloed hebben op onze gezondheid en uiterlijk.

Tamanu Europe kokosolie voor de droge huid en haren
Pure kokosolie heeft verschillende mineralen als ingrediënten die droog haar versterkt en
ondersteunt om schade te herstellen waarbij de haar-structuur opgebouwd  wordt.

Tamanu-Europe kokosolie voor wimpers
In onze kokosolie zien we meerdere effectieve ingrediënten. Wimpers en wenkbrauwen hebben tevens de nodige verzorging nodig.
Dagelijks een paar druppels van kokosolie op uw wimpers en verdeel voorzichtig. Vergeet de wenkbrauwen niet.
Zorg er wel voor dat het niet in uw ogen komt.

Tamanu-Europe kokosolie voor make-up reiniging
Verwijder je oog make-up met natuurlijke producten als kokosolie, Tamanu Europe Toner

Tamanu-Europe kokosolie als Tamanu Europe Tamanu Olie voor wondgenezing
Tamanu Olie ondersteunt het herstellend vermogen van de huid.
De Melanesische bevolking gaf al aan dat hun wonden sneller genezen.
De olie bevat zowel antivirale als antibacteriële eigenschappen.

Tamanu-Europe kokosolie als een deodorant
Verminderde transpiratie op natuurlijke wijze.
De meeste commerciële deodoranten bevatten ingrediënten die de huid meer schade aan kunnen brengen op lange termijn.

Tamanu-Europe kokosolie na het zonnebaden
Kokosolie als lip-verzorging kennen we al. Kokosolie kan ook beschermen tegen UV-straling. Echter is het van belang op de dagelijkse dosis zon niet te overschrijden.

Tamanu-Europe kokosolie als haar-wax
Een all-in-one haar product styling

Tamanu-Europe kokosolie als een natuurlijke haarverzorging
Bij beschadigd haar is het aan te bevelen om een kokosolie behandeling regelmatig en op lange termijn te nemen.

Tamanu-Europe kokosolie gemengd met Tamanu Europe Tamanu Olie tegen cellulitis
Kokosolie kunnen ondersteunen bij verslapping van de huid om deze weer elastischer en steviger te krijgen.
Regelmatig toepassen samen met Tamanu Olie. Het maakt de huid gladder.

Tamanu-Europe kokosolie gemengd met Tamanu-Olie voor striae
Ook In bestaande striae kan kokosolie ondersteuning bieden om de huid te verbeteren. Bij regelmatig gebruik van kokosolie en Tamanu Olie krijgt de huid haar natuurlijke elasticiteit en zal ondersteunen bij het verminderen van zwangerschapstrepen.

Tamanu-Europe kokosolie schadelijke UV-straling:
door de dunne ozonlaag neemt de agressiviteit van de zon in Europa steeds meer toe.
Schadelijke UV-straling dringt door waardoor onze huid overbelast wordt. Kokosolie biedt ondersteuning.
Het van belang op de dagelijkse dosis zon niet te overschrijden.