►Huiduitslag

before after 2

Een groot aantal huidaandoeningen, sterk jeukende ontsteking van de huid.
Andere veel voorkomende symptomen zijn roodheid, schilfering, bultjes en blaasjes.
 
Tamanu Olie en Huiduitslag.

Meest voorkomende huidproblemen

Huiduitslag is een Reactie van de huid en/of slijmvliesen (o.a. rode vlekken, bulten, blaasjes, zweertjes) als gevolg van een plaatselijke (= lokale) of lichamelijke (= systemische) aandoening.  Men spreekt van huiduitslag (exantheem) wanneer op de huid bepaalde veranderingen optreden zoals vlekken, puisten, pukkels of blaasjes. Daarbij kan de hele huid of slechts afzonderlijke gedeelten aangetast zijn. In een aantal gevallen gaat de huiduitslag gepaard met jeuk, en in enkele gevallen zijn ook verschillende soorten huiduitslag tegelijkertijd aanwezig. Huiduitslag is doorgaans geen op zichzelf staande ziekte, maar een symptoom van verschillende ziekten. Bij huiduitslag treden duidelijk van elkaar gescheiden, scherp begrensde punten of grotere vlekken op, die soms in elkaar overgaan.
 
Meest voorkomende huiduitslag:
- allergische aandoeningen, - doorliggen (drukzweren, decubitus)
- eczeem, - erytheem (rode vlekken), - exantheem
- exanthema fixa, - Hartnup, ziekte van
- huid-infecties, - huid-ontsteking(dermatitis)
- Kawasaki, ziekte van, - kinderziekten (= vlekjesziekten)
- lichen planus, - luieruitslag
- Lyme (teken-ziekte), - mazelen (morbilli)
- medicijnen-uitslag, - psoriasis
- purpura, - rode hond (rubella)
- Stevens-Johnson-syndroom
- syfilis, - urticaria (galbulten, netelroos)
- voedsel-allergie
- waterpokken (varicella-zoster)
 
Tamanu-Olie wordt van oudsher gebruikt bij diverse huidproblemen en geeft daarom een ondersteunend effect. In een studie is aangetoond dat de concentratie van Calophyllum Inophyllum Olie die nodig is om therapeutische effecten te vertonen, lager is dan concentraties die cytotoxische effecten vertonen die Calophyllum Inophyllum Olie in vitro onderbouwen voor hun veilige plaatselijk gebruik in geïnfecteerde wonden en huidziekten zoals acne. Voor de eerste keer biedt deze studie ondersteuning voor het traditionele gebruik van Calophyllum Inophyllum Olie in het wondgenezingsproces, in het bijzonder voor geïnfecteerde wonden.

Het menselijk lichaam wordt meer en meer resistent tegen antibiotica en we vergeten de kracht van de natuur.

Eczeem bijvoorbeeld is een pijnlijke aandoening en kan gemakkelijk geïnfecteerd raken.
Eczeem kan aanhouden, vooral wanneer u blootgesteld wordt aan
        • allergenen
        • irriterende stoffen
        • stress.

Huid aandoening kenmerkt zich door een rode uitslag die vaak schilferige, droge jeukt. Ze reageert meestal snel en duidelijk zichtbaar: de huid. De grootste orgaan is niet alleen onze uiterlijke beschermende jas met signaalfunctie, het laat ook veel van wat er gebeurt in ons, zowel mentaal als fysiek, als we enthousiast zijn, worden de wangen rood of ontkiemen puistjes wanneer we stressvol zijn, of we verbleken van schrik. Onze huid is aan het veranderen, als we iets niet tolereren, of een virus oplopen of vechten met endogene aanvallers. Naast infecties omvatten reacties op bepaalde geneesmiddelen de belangrijkste oorzaken van huiduitslag.
Vaak worden hormonen (crème met steroïden) voorgeschreven. Op lange termijn of bij hoge doseringen kunnen er nadelige bijwerkingen ontstaan.

Melanesiers verzorgden huiduitslag met originele Tamanu-Olie. Tamanu-Europe heeft de originele Calophyllum Inophyllum Olie in haar bezit. Diverse onderzoeken zijn gedaan in het onderszoekinstituut naar verschillende soorten Tamanu Bomen en vruchten wereldwijd. Enkel de originele Calophyllum Inophyllum Olie bevat van nature antioxidanten en antimicrobiële activiteiten.

Calophyllum Inophyllum Olie staat bekend als effectief verzorgend te zijn bij de behandeling van dermatitis en eczeem.  De Melanesisch bevolking gebruikt deze olie eeuwen om eczeem bij baby's (luieruitslag) en volwassenen te behandelen.  Calophyllum Inophyllum Olie heeft de unieke mogelijkheid om nieuw huidcel groei te beschermen. Calophyllum Inophyllum Olie wordt direct op de huid aangebracht en kan toegepast worden voor verschillende huid problemen en huidaandoeningen als ontstekingen, droge huid, wonden, acne littekens, beschadigde huid. Door het gebruik van Calophyllum Inophyllum Olie kalmeert en balanceert het uw huid en geeft uw huid een natuurlijke glos - (geen vettige laag). 

Disclaimer

Zoals met all onze huid en haar verzorgingsproducten, is Calophyllum Inophyllum Olie alleen voor uitwendig gebruik. Het is noodzakelijk om een arts te raadplegen voordat u deze olie gebruikt voor therapeutische doeleinden. Raadpleeg altijd een arts indien u zwanger bent, wanneer u een operatie bent ondergaan en elk andere medische aandoening . De olie moet worden bewaard in een ruimte die niet toegankelijk is voor kinderen, vooral kinderen jonger dan 7 jaar. Voorafgaand aan het gebruik van Tamanu Olie, wordt een huidtest aanbevolen. Dit kan worden gedaan door een beetje olie van deze olie toe te passen op een klein deel van de huid dat niet gevoelig is. Tamanu-olie mag nooit worden gebruikt in de buurt van de ogen, de binnenste neus en oren of op andere gevoelige huidgebieden. Mogelijke bijwerkingen van Tamanu-olie zijn roodheid, jeuk, irritatie of andere overgevoeligheid voor de huid. In geval van een allergische reactie, stop het gebruik van het product en raadpleeg onmiddellijk een arts, apotheker of allergoloog voor een gezondheidsbeoordeling en passende herstelmaatregelen. Neem voor gebruik contact op met een arts om bijwerkingen te voorkomen. Mensen met notenallergie adviseren wij Tamanu-olie niet toe te passen, raadpleeg een arts bij twijfel.
Tamanu olie : Uitslag