► Het Proces

Proces

Tamanu-Olie wordt geperst uit de zaden van de vrucht van de Calophyllum inophyllum.
Echter,
Kijk uit bij de aankoop van Tamanu-Olie.

Tamanu-Europe Tamanu-olie is 100% puur. Het heeft geen toevoegingen en wordt niet onderworpen aan chemische processen, hitte of verdunning met goedkope olie soorten. Zodra de olie koud geperst is uit de Tamanu-noten, wordt deze op natuurlijke wijze gedroogd. Op dit moment is het een donkere, groene kleur met een sterk, nootachtig aroma. Het volgende proces is het filterproces (wat een authentiek geheim is). Hierdoor krijgt de olie een licht groen goud getinte kleur. Het geeft een luxe gevoel zodra het in contact komt met de huid. Bovendien zijn niet alleen de bomen en het proces belangrijk, het is ook de locatie waar de bomen bloeien en groeien.

Zoals hierboven geschreven is het filterproces uniek, samen met de manier waarop de noten op natuurlijke wijze drogen. 
Elk ander proces vermindert zijn bijzondere natuurlijke eigenschappen. En dat is zonde.

De originele Tamanu-Olie wordt al van oudsher geclaimd als bewezen effectief door locale medici.
Het is moeilijk om het verschil te begrijpen wanneer u een goedkopere soort Tamanu-Olie koopt,
maar als u zelf of iemand kent met huidproblemen dan is het van belang de originele Tamanu-Olie toe te passen tijdens het genezingsproces.
De originele Tamanu-Olie is in bezit van Tamanu-Europe. Authenticiteit en zuiverheid blijft gehandhaafd tijdens het gehele proces.
De basisingrediënten worden onderworpen aan een strenge kwaliteitscontrole en getest door middel van GCMS en voorzien van een COA.

Tamanu Olie Proces | Intensief productieproces

De boom is een groenblijver, heeft een voorkeur voor vochtige, zoute grond. De wortels van de Tamanu houden van een zoute zanderige bodem.
De boom wordt gekenmerkt door een knoestige stam en een bijna zwarte schors, mooie stevige glanzende bladeren.
Tamanu heeft witte bloemen met een zoete aroma. De vruchten zijn geelgroen met een harde noot met een lichtgele amandel pit, waar de olie uit geperst wordt.
Ze zijn ongeveer zo groot als een perzik. De verse noten bevatten nauwelijks olie.
Dit wordt gevormd tijdens het drogen in de zon, waarbij de noten op stellages worden gelegd in klimaat kamers om verder te drogen.
Daarna gemalen. Opbrengst 50-60% van het totaalgewicht van de vrucht.

Zoals beschreven wordt Tamanu Olie geproduceerd uit vruchten (noten) van Tamanu bomen. Deze bomen groeien zeer langzaam, en kunnen tot 3 meter hoogte groeien. Eenmaal volwassen, produceert een Tamanu-boom ongeveer 100 kg fruit en ongeveer 18 kg olie. Tamanu vruchten hebben een zeer hoog oliegehalte (75%) .
De olie komt tijdens het proces pas vrij bij uitdroging van de vrucht (noot) . Tijdens dit proces verliest de vrucht gewicht van 7 gram naar 4,5 gram.
De vruchten (noten) worden met de hand verzameld. Zuiverheid en authenticiteit blijft gehandhaafd tijdens het gehele proces.
De koud geperste Tamanu-Olie is afkomstig uit de kern van de noot. De schil wordt bij een juiste productie proces uit het proces gelaten, anders wordt de kleur meer donker zwart. De vruchten (noten) maken zichzelf op natuurlijke wijze vrij van de bomen en worden maanden gedroogd.
Tijdens dit proces wordt de vrucht (noot) bruin-roodachtig en komt er een sterke rijke olie vrij. De olie wordt vervolgens koud geperst en gefilterd.
Dit resulteert in de fijnste, zuiverste, 'groen/goud' getinte, rijke glans Tamanu Olie .


Om een kleine hoeveelheid zuivere Tamanu-Olie™ te persen is een enorme hoeveelheid Tamanu vruchten (noten) nodig.
De gehele productie van Tamanu-Olie™ heeft geen negatief effect op de bomen, omdat de vruchten (noten) op natuurlijke wijze vrij komen en opnieuw zullen aangroeien. De wetenschap begrijpt de unieke helende eigenschappen van de Tamanu-Olie™ nog niet volledig omdat het een uiterst complex portfolio van chemie bevat en moeilijk te ontcijferen is. Weinig mensen beseffen de krachten van deze olie, omdat er veel verdunde en andere soorten Tamanu-Olie™ wordt aangeboden.
Vraag naar een analyse certificaat. In ons onderzoeksinstituuut wordt elke batch op zuiverheid geanalyseerd en voorzien van een analyse certificaat.

Ten eerste: Wanneer u onze authentieke Originele Tamanu-Olie koopt, kunt u er zeker van zijn dat het 100% pure Tamanu-Olie is.
Ten tweede: De productie van Tamanu-Olie helpt bij het verbeteren van het levensonderhoud en de levensstandaard van de arme dorpen in de buitenste eiland binnen Oceanië. Het oogsten en verzamelen van Tamanu-noten omvat duizenden inheemse uit veel verschillende dorpen.

Het proces is niet eenvoudig : Een van de reden waarom de prijs voor originele, pure Tamanu-Olie hoger ligt in de markt.

Boom

Tamanu Bomen

Noten

Tamanu Noten

Noten

Cleanroom

Proces

Proces

Tamanu olie : Proces