Ons verhaal

Terug naar de natuur met 100% natuurlijke ingrediënten.
in de loop der jaren zijn we steeds vaker geconfronteerd met huidziekten of algemene ziekten. Dat is een van de redenen dat wij ons tot doel hebben gesteld producten te ontwikkelen welke positief zijn voor onze huid, haar en lichaam. Daarbij kunt u denken aan huidverzorgingsproducten maar ook ons immuunsysteem. Wij zijn ver gegaan tot het vinden van de juiste combinatie ingrediënten, zover dat wij uitgekomen zijn gekomen op eilanden in Oceanië. Samen met wetenschappers zijn wij een onderzoeksinstituut aangegaan om de basisingrediënten tijdens het proces te onderwerpen aan een streng kwaliteitsproces.  De eilanden staan bekend als het meest vruchtbare paradijs op aarde zonder gebruik van enig bestrijdingsmiddel.
Niet alleen ingrediënten zijn authentiek, de mensen welke er leven ook. Zij leven er in- en vooral met de natuur, zij zijn zelfvoorzienend in bijna elke vorm. Door de bijzondere samenstelling zijn Tamanu-Europe producten geschikt voor diverse huidtypes:
de normale, droge, vette en gecombineerde huid.
Elk ingrediënt is uniek vanwege haar oorsprong. En worden eeuwenlang medicinaal toegepast door volksgeneeskunde.
Daarbij is ons tweede doel, terug geven aan mens en dier.

Met welke ingrediënten werken wij:
Authenticiteit en zuiverheid blijft gehandhaafd tijdens het gehele proces.
Ingrediënten worden onderworpen aan een strenge kwaliteitscontrole en getest door middel van GCMS en voorzien van een COA


Tamanu Olie

Tamanu Olie

Tamanu-Olie

Wij krijgen vaak de vraag:

• Wat is Tamanu-Olie ? "Of"  • Wat doet Tamanu-Olie voor de huid ? "en" kan ik Tamanu-Olie ook toepassen in mijn haar?
Juist wanneer u snel vettig haar heeft kunt u Tamanu Olie op uw hoofdhuid masseren en in uw haren laten trekken. Let wel op dat u niet direct gaat slapen.
Laat het in het haar trekken tot het opdroogt. Optioneel kunt u de olie de hele nacht in uw haren laten, zorg wel dat het overtollige olie niet in uw lakens trekt.
Laat het of opdrogen of zorg voor bescherming van uw lakens.

Tamanu-Olie op uw huid geeft niet alleen een gezonde glossy effect op huid en haar. Deze olie wordt van oudsher gebruikt als natuurlijke ontstekingsremmer.
1 druppel Tamanu-Olie volstaat voor dagelijkse verzorging. Uw huid geeft zelf aan dat het voldoende olie heeft opgenomen.

Tamanu-Europe pure Tamanu-Olie wordt geproduceerd uit vruchten (noten) van Tamanu bomen.  Deze bomen geven voorkeur aan een vochtige en ziltige grond, veel zon en wind.  De vruchten (noten) worden met de hand verzameld door de locale bewoners.  Tamanu noten vallen op natuurlijke wijze van de bomen (het proces werkt niet om het moment dat ze bewust uit de bomen geplukt worden).
De noten worden een aantal weken geplaatst op rekken in een speciale climateroom.  Dan gebeurt er iets bijzonders (zelfs wetenschappers begrijpen dit natuurlijk proces niet volledig).   De noten verandering in kleur en een kleverige olie (Tamanu-Olie) begint te sijpelen uit de pitten van noten.  Op dat moment gaan ze de pers in en vervolgens wordt de olie gefilterd. Op geen enkel moment wordt er iets aan de olie toegevoegd noch is er enige chemische proces bij betrokken - het resultaat 100% pure, biologische Tamanu-Olie.

De kwaliteit van de olie is zeer hoog vanwege de herkomst en het zuivere proces.
Een andere reden is het feit dat de Tamanu-noten afkomstig zijn van Tamanu-Bomen die aan de kust groeien en niet in het binnenland of door de mens kunstmatig gekweekte plantages. De bomen groeien in hun natuurlijke habitat en lijden geen schade.

Kijk uit bij de aankoop van Tamanu-Olie. Blijf weg van zwart gekleurde, neon geel soorten Tamanu-Olie. Dit type olie wordt vaak ook relatief laag aangeboden. Helaas is er nog teveel gemixte olie afkomstig uit verschillende landen, die dan de originele Tamanu-Olie claimen. Zwarte (donkere) Tamanu-Olie bijvoorbeeld, de kleur is voor ons verklaarbaar omdat er maar 1 type proces is waarbij dit niet gebeurt. Vaak worden de Tamanu-Noten in het vuur gegooid om het proces te versnellen en daarbij komen de verkeerde stoffen vrij. Er is maar 1 specifieke manier om de olie uit deze speciale  noten te krijgen. Elk ander proces vermindert zijn bijzondere natuurlijke eigenschappen. En dat is zonde. Hetzelfde geldt voor de neon gele Tamanu-Olie die ofwel met een goedkope drager olie verdund is, of in sommige gevallen is er een chemisch proces bij betrokken.  Uiteraard kan de olie een lichtere kleur krijgen, maar deze olie soorten zijn betrokken bij een chemisch proces waarbij alle natuurlijke componenten geheel of gedeeltelijk verdwijnen en daardoor minder effectief zal zijn. De originele Tamanu-Olie wordt al van oudsher geclaimd als bewezen effectief door locale medici. Het is moeilijk om het verschil te begrijpen wanneer u een goedkopere soort Tamanu-Olie koopt, maar als u zelf of iemand kent met huidproblemen dan is het van belang de originele Tamanu-Olie toe te passen. De originele Tamanu Olie is in bezit van Tamanu Europe. 

Kokos Olie

Kokosolie

kokosolie heeft twee grote voordelen die een ieder zou moeten overtuigen het te toe te passen. 
Kokosolie werkt antibacterieel. Het bevat namelijk kokosolie laurine- en caprinezuur. Zodra je het op de huid aanbrengt veranderen deze stoffen in monocaprine and monolaurin. Zodra pure Kokos Olie in contact komt met de huid krijgt de huid een beschermende laag waardoor de huid op natuurlijke wijze hersteld. Deze stoffen vervangen de beschermende laag van je huid in plaats van hem te verwijderen of beschadigen.

Tamanu-Europe pure Kokos Olie maakt de huid niet vettig.
Kokosolie wordt ‘The Tree of Life’ genoemd.
Goed voor huid en haar.  Waarbij het proces van Kokosolie extreem belangrijk is.
Wat maakt Tamanu-Europe Kokosolie uniek ?  De locatie waar de kokos afkomstig is en haar DME proces. Hierdoor blijven de belangrijkste bestanddelen actief en wordt de gehele noot verwerkt. Hoogwaardig pure Kokosolie welke binnen 1 - 3 uur verwerkt wordt (openen van de kokosnoot tot het persen van het vruchtvlees. ( Het DME proces).
Iedere batch behoudt haar rijke antioxidanten.
• Smaak en geur blijven behouden tijdens dit proces
• Schil en Schelp worden gebruikt voor brandstof.

Kokosolie

Vulkaanas

Vulkaanas

Vulkaanas - in onze scrubs

Vulkaanas (pumice) wordt verkregen uit een van de meest actieve vulkaan in de wereld.
Een speciaal team verzameld de as in grote hoeveelheden. Niet iedereen mag en kan dit type as verzamelen op dit eiland ivm landrecht.
Tamanu-Europe vulkaanas as komt rechtstreeks uit de mond van de vulkaan

Vulkaanas heeft van oudsher al een bijzondere werking.
Niet alleen het gezicht (eczeem, psoriasis, acne)  ook het hele lichaam heeft voordelen van vulkanische as.
Vulkanische as wordt vooral gebruikt ten behoeve van het algemene gezondheids- dan wel schoonheidseffect in Spa & Wellness.
Men kan dan denken aan herstellende werking bij huidproblemen, reuma, spierpijn en artrose. Vanwege de warmte is deze ook ontspannend, stressverminderend, gunstig voor bloedcirculatie.
Door de zweetreactie zullen afvalstoffen via de huid afgevoerd worden.

 

Tamanu Facial Skin Care