Het verhaal achter Volcanic Tamanu Olie

Tamanu Europe
Tamanu – Europe | Natuurlijke huidverzorgingsproducten, haarverzorgingsproducten, immuunsysteem.
Wat onderscheidt Tamanu-Europe van anderen?
Elk bedrijf is uniek. Tamanu-Europe focust zich op ingrediënten welke van oudsher bewezen effectief zijn. Terug naar de basis, de natuur. Wij categoriseren ons zelf dan ook niet in de wereld van 'beauty producten'. Het is zoveel meer: de mens, het verhaal, de natuur, het onderzoek naar wat nu echt effectief is.

Onze basis ingrediënten voor de huid verzorgingsproducten zijn te verdelen in:
• de originele Tamanu Olie
• DME geproduceerde Kokosolie
• Vulkaanas.

De basisingrediënten om support te geven aan het immuunsysteem is:
• Alkylglycerol

Basis Ingrediënten

Het is zeker niet altijd makkelijk om uit te zoeken of een bepaald huidverzorgingsproduct vrij is van schadelijke stoffen. En wat is schadelijk ?
De reden hiervoor kan zijn doordat er wetenschappelijke namen worden toegepast die ons niet direct bekend zijn.
Een ding is wel zeker, een fabrikant zal nooit het woord "chemisch" toepassen op het etiket. En dat is jammer want transparantie is hedendaags erg belangrijk.
De belangrijkste redenen waarom veel bedrijven chemicaliën toepassen,
is voor de houdbaarheid van hun producten en daardoor ook een stuk goedkoper dan natuurlijke conserveringsmiddelen.
Vaak wordt de benaming methylparaben als ingrediënt geschreven. 
Dan zijn er nog de synthetische kleuren in haar producten. Veel van deze ingrediënten zijn kankerverwekkende middelen (d.w.z. carcinogeen).
Laten we de synthetische geuren niet vergeten.  De wet vereist alleen dat het woord "geur" op het etiket staat. Wat bekend is, is dat sommige synthetische geuren symptomen kunnen veroorzaken zoals hoofdpijn, duizeligheid, uitslag, braken en huidirritatie.

Er zijn veel andere chemicaliën te vinden in dagelijkse huidverzorgingsproducten.
In feite heeft tenminste één studie aangetoond dat de gemiddelde vrouw elke dag 176 verschillende chemische stoffen dagelijks gebruikt,
in haar dagelijkse beauty routine (make-up daarin meegenomen).
Kies Tamanu-Europe "GROEN", natuurlijke huidverzorgingsproducten.

Tamanu

Tamanu-Olie - De Originele
Tamanu-Olie kan rechtstreeks op de huid worden aangebracht en ondersteunt bij het verminderen van acne, littekens, ouderdomsvlekken, fijne lijntjes, rimpels. Het kan goed worden gebruikt als make-up primer waarmee cosmetica langer op de huid kan blijven. Wanneer het regelmatig wordt toegepast op diepe en pijnlijke acne, ondersteunt Tamanu-Olie ook als een antiseptische en ontstekingsremmende behandeling.
Cosmetische ondersteuning:     Collageenversterkend, regenererend, verzachtend, hydraterend, gladmakend, ontgeurend, beschermend, voedend, reinigend, exfoliërend, anti-oxidant..
Geneeskrachtende ondersteuning: Anti-microbieel, antibacterieel, schimmeldodend, anticoagulerend, ontstekingsremmend, anti-oxidant, wondgenezing, regenererend, verzachtend, pijnstillend, immuunstimulerend, anti-jeuk, cicatrisis, anti-neuralgisch

Kokos

Kokosolie - DME
Kokosolie dringt makkelijk door de huid vanwege haar omvang moleculen. Zonder de poriën te verstoppen, ondersteunt Tamanu-Europe kokosolie uitstekende bescherming tegen droge, jeukende huid, en ondersteunt bij gevoelige, ontstoken en geïrriteerde huid. Kokosolie wordt toegepast in onze huidverzorgingsproducten, kalmeert en koelt geïrriteerde delen van de huid. Het kan ook stressverlichting bevorderen bij gebruik in een ontspannende massage.
Cosmetische ondersteuning:    verzachtend, beschermend hydraterend, smerend, verkoelend
Geneeskrachtende ondersteuning: regulerend, evenwichtig, spanningsvrij, spijsverteringskanaal, schimmelwerend, detoxicant

Vulkaanas


Vulkaanas

het meest unieke vulkanische as die we gebruiken voor lichaamsbehandelingen in spa-resorts.
Waar zit deze verwerkt:
• Facial Exfoliant
• Hand scrub frangipani
• Foot scrub pepermunt
• Facial cleanser
• Facial clay mask

Immuunsysteem Ecomer

Alkyglycerol
Ecomer is een uniek product met alkylglycerolen, een lichaamseigen stof met effecten die essentieel zijn in tijden van uitzonderlijke belasting van het lichaam. De gezondheidsvoordelen van alkylglycerolen voor het uithoudingsvermogen van de vissers in Noorwegen in Zweden is beschreven in de traditionele geneeskunde.
Process
Ecomer is een resultaat van 40 jaar wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd door verschillende wetenschappers over de gehele wereld. Vele studies tonen aan dat alkylglycerolen het immuunsysteem stimuleert door een toename in de productie van witte bloedlichaampjes (leukocyten) tot een normaal niveau en aanzet tot een toename van antistoffen.

Tamanu-Europe Supports

Dierenlot - Ook de dieren verdienen een plek. Stichting DierenLot komt op voor mishandelde, gewonde, afgedankte en verwaarloosde dieren in Nederland. Het gaat hierbij om huis- en gezelschaps-, zwerf-, en natuurdieren. Zij doen dit in samenwerking met en door het ondersteunen van ruim 300, lokale en regionale, dierenhulporganisaties waar duizenden vrijwilligers zich actief inzetten voor het verzorgen van de dieren.
Hun hulp bestaat uit het geven van financiële steun en hulp in natura. Bij aankoop van 15ml Tamanu-Olie doneren wij een deel aan Stichting dierenlot.

Tamanu-Europe Supports

Tamanu-Europe heeft zich tot doel gesteld o.a. de levensstandaard van mensen op eilanden in Oceanië te verbeteren, zodat ze in ieder geval genoeg geld verdienen voor de noodzaak van het leven, zoals huisvesting, onderwijs en geneeskunde.
Wij zijn trots op het feit dat iedereen bijdraagt om minder bevoorrechte lokale bevolking te voorzien van werkgelegenheid en huisvesting door de aankoop van ons exclusieve assortiment van natuurlijke huidverzorgingsproducten.