Bacteriële vaginose

b_tamanu olie tree_
Tamanu Olie -
Bacteriële vaginose is een veel voorkomende aandoening waarbij bacteriën de overhand hebben gekregen en het normale evenwicht tussen de in de vagina voorkomende bacteriën verstoord is. U kunt deze aandoening hebben zonder er last van te hebben. De hoeveelheid afscheiding kan tevens wisselend zijn, soms veel, soms weinig. De aandoening werden vaak afgedaan als ‘vervelend echter niet gevaarlijk' en alleen wanneer er klachten als pijn optreedt werd er aandacht aan besteed. Echter is gebleken dat de infectie wel tot complicaties kan leiden als ontsteking van de eileiders en het kleine bekken. Nu zullen jullie denken is Tamanu-Olie daar dan ook effectief tegen ?
Van oudsher werd Tamanu-Olie ook rondom het geslachtsdeel toegepast preventief door enkele druppels rondom het geslachtsdeel en langs de anus te strijken.

Er zijn een aantal wetenschappelijke studies over Tamanu-Olie geweest, het onderzoek blijft beperkt,
grotendeels te wijten dat het product niet commercieel is buiten de Pacific.
Hetgeen het ook weer bijzonder maakt, aangezien het proces niet eenvoudig is. Enkel de pure originele Tamanu-Olie wordt als effectief bestempeld.

Er is een zeer kleine voorraad pure authentieke Tamanu-Olie in de wereld doordat het slechts op een zeer klein gebied verkregen kan worden, tezamen met de extreem hoge kwaliteitseisen is dit de reden dat prijzen van onze authentieke ingrediënten hoog in de markt aangeschreven staan.
Veel aanbieders van Tamanu Olie claimen de originele Tamanu-Olie in bezit te hebben.
Daarmee claimen ze onze naam en verkopen ze de niet originele Tamanu-Olie tegen een relatief laag bedrag.
Het effect daarbij is dat het product goedkoop inkocht wordt met geen tot weinig effect/resultaat.
Ze zijn vaak  aangelengd of bezitten niet de helende eigenschappen. 
Er is 1 type Tamanu soort wereld wijd welke de natuurlijke effectieve eigenschappen bezit, daarbij is het productieproces van de olie uiterst belangrijk.  Dit type Tamanu groeit in een bepaald deel op aarde.
Enkel de originele pure Tamanu-Olie is effectief bewezen voor huid en haar.
Dit betekent ook dat enkele druppels al volstaat.