Muggenbeet

b_tamanu olie tree_

Muggenbeet,
wie is er niet door een steekmug gestoken. De zwelling verdwijnt soms na enkele uren, of is de volgende dag nog altijd behoorlijk aanwezig. Niet krabben blijft moeilijk.
De meeste commerciële insecten werende middelen bevatten een chemische stof en moeten met voorzichtigheid worden gebruikt, of helemaal niet.
Muggen worden aangetrokken door een aantal chemische stoffen die ze van ver kunnen detecteren.
De vrouwtjes zijn geïnteresseerd in ons bloed, om voldoende voedingstoffen op te nemen om hun eieren te kunnen produceren. Op dit punt in onze wetenschappelijke kennis, weten we dat de muggen worden aangetrokken door de volgende:
Bacteriën: een biljoen microben leven op uw huid en geeft een lichaamsgeur af. Sommigen van ons hebben een verzameling van microben die bijzonder onweerstaanbaar voor muggen.

Door Tamanu-Olie op de huid te smeren trekken de steekmuggen (uit ervaring) niet snel aan op de huid.
Echter is het nog altijd afhankelijk van de verzameling microben welke onweerstaanbaarheid afgeeft aan muggen.
Mocht u toch gestoken zijn en u krijgt daar een grote rode bult van, adviseren wij u om Tamanu-Olie direct op de bult te smeren.
Indien het direct intrekt dan kan er meerdere keren een druppel op de huid gesmeerd worden.
De rode bult, wij noemen het een soort allergie voor muggensteken, zal de volgende dag geheel of gedeeltelijk afgenomen zijn. Probeer er niet aan te zitten en al helemaal niet te krabben.